Klastingas koronavirusas smogė garsiam Kauno politikui ir atlikėjui

Kauno klinikų medikai kovoja dėl garsaus politiko ir atikėjo 77 metų profesoriaus Petro Bingelio gyvybės – koronavirusu užsikrėtęs kaunietis gydomas reanimacijos skyriuje. 

Petras Bingelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Petras Bingelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Petras Bingelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Petras Bingelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 2, 2020, 5:11 PM, atnaujinta Dec 2, 2020, 6:25 PM

P.Bingelis yra seniausiai dirbantis Kauno tarybos narys, be pertraukos renkamas 25 metus. Politikas priklauso Tėvybės sąjungos-Lietuvos kriščionių demokratų frakcijai. 

Bendražygiai tikino jau senokai nematę P.Bingelio. Tarybos narė Edita Gudišauskienė kelis kartus bandė jam prisiskambinti telefonu, tačiau nesėkmingai. 

Kitas frakcijos narys Vygantas Gudėnas pastarąjį kartą su P.Bingeliu kalbėjo prieš porą savaičių. 

„Profesorius pranešė, kad serga – sloguoja, pakilo temperatūra“, – pasakojo V.Gudėnas. Kito pokalbio metu jis jau pranešė atsidūręs ligoninėje. 

P.Bingelis iš pradžių buvo gydomas LSMU Kauno ligoninėje, o praėjusios savaitės pabaigoje pervežtas į specialų Kauno klinikų reanimacijos skyrių, skirtą COVID-19 pacientams. Šaltiniai gydymo įstaigoje pranešė, kad paciento būklė sunki. 

Profesorius P.Bingelis vadovauja Kauno valstybiniam chorui, kuriame lapkričio pradžioje jau antrą kartą įsiplieskė COVID-19 židinys. Pirmą kartą virusas šio kolektyvo choristams smogė rugpjūtį.

Epidemiologai suskaičiavo, kad su šiuo židiniu gali būti susiję kelios dešimtys COVID-19 susirgimų. Choras repetuoja Kauno valstybinėje filharmonijoje. 

Šiemet vasario 16-ąją profesoriui P.Bingeliui Prezidentūroje buvo įteiktas vienas svarbiausių valstybės apdovanojimų – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Didysis kryžius. 

Šiuo apdovanojimu įvertinti Kauno valstybinio choro meno vadovo ir vyriausiojo dirigento nuopelnai puoselėjant Lietuvos kultūros bei choro meną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.