Nacionalinis žmogaus teisių forumas bus skirtas įvairovei

Ketvirtadienį rengiamas Nacionalinis žmogaus teisių forumas bus skirtas įvairovei.

Šiemet jis vyks virtualioje erdvėje, pranešė Vytauto Didžiojo universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiemet jis vyks virtualioje erdvėje, pranešė Vytauto Didžiojo universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-10 07:53

Šiemet jis vyks virtualioje erdvėje, pranešė Vytauto Didžiojo universitetas.

Anot organizatorių, šiemetinis forumas simboliškai dedikuojamas Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 70-mečiui. Jo šūkis – „Įvairovių Lietuva Europoje“.

Vienoje iš plenarinių renginio diskusijų bus aptarta žmogaus teisių vieta Lietuvos politikoje. Taip pat bus kalbama apie pandemijos poveikį visuomenės psichikos sveikatai ir švietimui, tėčių įsitraukimą į ankstyvą vaikų gyvenimą, efektyvų atsaką į neapykantos nusikaltimus, žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje, lyčių lygybę, duomenų apsaugą, teisę į privatumą.

Nacionalinis žmogaus teisių forumas tradiciškai sukviečia akademinę, valstybinio ir nevyriausybinio sektoriaus bei tarptautinę bendruomenes ir pritraukia šimtus klausytojų.

Kaip ir kasmet, renginyje dalyvaus įvairių sričių ekspertai, kuriems rūpi žmogaus teisių klausimai ir padėtis Lietuvoje bei pasaulyje: žurnalistai, nevyriausybinio, ekonomikos, švietimo, kultūros sektorių atstovai, psichologai, aktyvūs visuomenės nariai, politikai. Tarp jų – Birutė Sabatauskaitė, Dainius Pūras, Erica Jennings, Rita Miliūtė, Dovilė Filmanavičiūtė, Nerijus Mačiulis, Donatas Puslys, Jonas Ruškus, Milda Ališauskienė, Urtė Neniškytė, Karolis Vyšniauskas, Aidas Puklevičius, Agneta Skardžiuvienė, Edita Žiobienė ir kiti.

Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija priimta 1950 metais. Lietuva prie jos prisidėjo 1995 metais. Tai suteikė galimybę Lietuvos gyventojams kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.