A. Veryga įvertino A. Dulkio kovos su koronavirusu planą: vieną tikslą pasiekti – nulis šansų

Būsimojo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio kovos su koronavirusu planą įvertinęs Aurelijus Veryga teigė, kad plane nurodyti rodikliai, o ne priemonės, o pačius rodiklius pasiekti iki Naujųjų metų – jokių galimybių.

Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-12-11 10:58, atnaujinta 2020-12-11 11:40

„Kiek paskaičiau dabar priemones, man atrodo, kad jos yra ne priemonės, o rodikliai, kuriuos reikia pasiekti ir stebėti – nes pasiekti 200 atvejų 100 tūkst. žmonių yra rodiklis. Pasiekti užkrečiamumo vadinamąją R reikšmę mažesnę negu vienetas yra rodiklis, ne priemonė“, – sakė A.Veryga.

Paklaustas, ar pasiekti 200 atvejų per parą yra realu, A.Veryga atsakė, kad ir 0 atvejų per parą pasiekti yra realu.

„Nežinau, apie kokį laikotarpį yra kalbama. Reikės pasiekti kažkada, kad nebebūtų (atvejų – aut. past. ) visai. Tikėtina, kad neliks, arba liks sezoniškai tik, kaip gripo infekcija kartojasi.

Bet jei kalbama apie Naujuosius metus – nulis šansų pasiekti. Nulis šansų, jei kalbama apie Naujus metus“, – pabrėžė A.Veryga.

A.Dulkys taip pat teigia, kad po šio savaitgalio bus įvedamos papildomos priemonės ir apribojimai, tuo metu A.Veryga teigė abejojantis, ar naujų priemonių reikia jau dabar.

„Šiandien yra penktadienis, o tik trečiadienį įsigaliojo naujos priemonės. Kad pamatytume, ar tos priemonės veikia, ar neveikia, reikia mažiausiai dviejų savaičių.

Jeigu jie daro prielaidą, kad jų neužteks… gali būti tokia prielaida, bet ji bus tik prielaida, jos negalima patikrinti, kol nesulauksime tam tikro laiko“, – kalbėjo A.Veryga.

Pirmajame Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) COVID-19 valdymo posėdyje penktadienį sudalyvavęs Aurelijų Verygą ministerijos vadovo poste jau šiandien pakeisiantis Arūnas Dulkys galiausiai pristatė savo koronaviruso valdymo planą.

Per praėjusią parą patvirtinti 3067 nauji koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirė 29 žmonės, penktadienį pranešė Statistikos departamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.