Teismas nusprendė: buvęs parlamentaras P. Urbšys apšmeižė krepšinio klubo prezidentą

Buvęs Seimo narys ir STT Panevėžio apygardos vadovas 58-erių Povilas Urbšys pralaimėjo bylą prieš verslininką, „Lietkabelio“ krepšinio klubo prezidentą 65-erių Alvydą Bieliauską.

Panevėžio apylinkės teismas įpareigojo P.Urbšį paneigti viešai pasakytą teiginį, jog esą A.Bieliausko kišenėje sėdi Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai.<br>Lrytas.lt koliažas
Panevėžio apylinkės teismas įpareigojo P.Urbšį paneigti viešai pasakytą teiginį, jog esą A.Bieliausko kišenėje sėdi Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2020, 3:57 PM

Panevėžio apylinkės teismas įpareigojo P.Urbšį paneigti viešai pasakytą teiginį, jog esą A.Bieliausko kišenėje sėdi Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Tokius žodžius žiniasklaidai P.Urbšys rėžė metų pradžioje, kai A.Bieliauskui buvo pateikti įtarimai prekyba poveikiu. Esą verslininkas galėjo susitarti su Panevėžio meru Ryčiu Račkausku dėl 3 tūkstančių eurų kyšio už paramą krepšinio klubui.

Po šių įtarimų P.Urbšys ir pareiškė, kad jo tokie susitarimai nestebina, nes A.Bieliausko kišėnėje sėdi Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Prašydamas paneigti šiuos teiginius, A.Bieliauskas kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismą. Verslininkas nereikalavo jokios piniginės kompensacijos už padarytą žalą. Jo nuomone, pinigais reputacijos neatstatysi.

Iki šiol vykusių teismo posėdžių metu P.Urbšys neatsisakė savo žodžių ir nepanoro atsiprašyti. Buvęs parlamentaras teismą įtikinėjo, kad jo pasakyti žodžiai – tik nuomonė ir bandė aiškinti, ką jie reiškia.

Paklaustas kokius konkrečiai rūmų narius turėjo galvoje, politikas nieko neįvardijo.

Teismo neįtikino P.Urbšio argumentai. Buvęs parlamentaras, kuris dabar yra Panevėžios miesto tarybo narys, įpareigotas savo žodžius paneigti pagrindiniuose žiniasklaidos portaluose – delfi.lt, 15min.lt ir lrytas.lt.

Šį teismo sprendimą politikas dar gali skųsti apeliacinės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.