Mirė monsinjoras Vytautas Pranciškus Rūkas

Trakų krašto bendruomenė neteko mylimo monsinjoro, Trakų rajono garbės piliečio Vytauto Pranciškaus Rūko. Ketvirtadienį žinia apie tai pasidailijo Trakų rajono savivaldybė.

Monsinjoras Vytautas Pranciškus Rūkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Monsinjoras Vytautas Pranciškus Rūkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Monsinjoras Vytautas Pranciškus Rūkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Monsinjoras Vytautas Pranciškus Rūkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 17, 2020, 4:51 PM

Monsinjoras visą savo gyvenimą pasišventęs tarnavo žmonėms ir Dievui, didžiąją jo dalį – Trakuose. Per ilgus tarnystės metus jis garsino Didžiojo Kunigaikščio Vytauto miestą Trakus toli už jo ribų – šalyje ir pasaulyje.

Per ilgą ir turtingą savo patirtimis, kilniais darbais, pasišventimu tarnystei gyvenimą monsinjoras tapo šviesos simboliu. Su jo vardu siejame kilnumą, kuklumą, jautrumą, teisingumą visiems, meilę, grožį ir gėrį, kurių siekiame. Monsinjoro vardas išliks amžių atmintyje, nes per ilgus metus jis išsaugojo ir perdavė ateities kartoms neįkainojamus Trakų bazilikos lobius, artino prie Trakų Dievo Motinos – Lietuvos globėjos – stebuklingojo paveikslo, puoselėjo žmonių tikėjimą, kai tikėti buvo sunku ir net pavojinga“, – rašoma savivaldybės pranešime socialiniame tinkle.

Dėl monsinjoro V. P. Rūko mirties nuoširdžiai užjaučiami jo artimieji ir visi žmones, kam buvo pažįstama ši iškili asmenybė, tapusi legenda, dar esant gyvam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.