Šiaulių merui dar kartą teks aiškintis policijai dėl kaukės Politikas kartą jau baustas - pavasarį padarytas pažeidimas kainavo 250 eurų

Už kaukės nedėvėjimą per karantiną šiemet jau baustas Šiaulių miesto meras Artūras Visockas vėl pateko į pareigūnų akiratį. Pranešta, kad politikas pamokos neišmoko ir vėl viešumoje galimai padarė administracinį nusižengimą.

 Šiaulių miesto meras A.Visockas šiemet jau baustas už kaukės nedėvėjimą. Politikas baudą sumokėjo, bet viešai paskelbė, jog nesijaučia kaltas. <br> G.Šiupario nuotr.
 Šiaulių miesto meras A.Visockas šiemet jau baustas už kaukės nedėvėjimą. Politikas baudą sumokėjo, bet viešai paskelbė, jog nesijaučia kaltas. <br> G.Šiupario nuotr.
 Pavasarį merą A.Visocką ir administracijos direktorių A.Bartulį įklampino ši nuotrauka.<br>Nuotr. iš socialinio tinklo Facebook
 Pavasarį merą A.Visocką ir administracijos direktorių A.Bartulį įklampino ši nuotrauka.<br>Nuotr. iš socialinio tinklo Facebook
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2020, 9:43 AM, atnaujinta Dec 19, 2020, 9:52 AM

Ir pirmąjį kartą šių metų pavasarį, ir šįsyk į policiją kreipėsi šiaulietis advokatas Egidijus Morkūnas. Jis pareiškime tikina, jog kreipiasi kaip pilietis, kuriam svarbu įstatymų laikymasis. 

Šiaulių mero padarytą pažeidimą E.Morkūnas įžvelgė pamatęs reportažą per televiziją. Prisikėlimo aikštėje žurnalistai kalbino Šiaulių kultūros centro vadovę apie kalėdinius renginius, o eteryje šmėkštelėjo ir meras A.Visockas. Advokatui pro akis neprasprūdo, kad televizijos žiūrovams pasirodęs politikas nebuvo prisidengęs nosies ir burnos kauke. 

Pareiškimą parašęs E.Morkūnas pažymėjo, jog Šiaulių miesto meras nebe pirmą kartą nusižengė teisės aktais įtvirtintai tvarkai. Todėl pareiškėjas paprašė, kad pareigūnai ne tik nubaustų A.Visocką, bet ir profilaktiškai jam paaiškintų, jog mero pareigos neatleidžia nuo visiems privalomų teisės aktų laikymosi.

Advokato pareiškimas perduotas išnagrinėti Joniškio rajono policijos komisariatui. Joniškiečiai išaiškins visas aplinkybes ir nuspręs, ar Šiaulių miesto meras padarė pažeidimą.

A.Visockas šių metų pavasarį buvo pastebėtas ir užfiksuotas miesto centre besišnekučiuojantis su Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriumi Antanu Bartuliu. Abu buvo be veidą dengiančios kaukės, todėl buvo pradėta administracinė teisena.

E.Morkūno pareiškimą išnagrinėjo Panevėžio policijos pareigūnai, nes Šiaulių policija nutarė nusišalinti. Panevėžiečiai pareigūnai nusprendė, kad Šiaulių miesto savivaldybės vadovai išties padarė pažeidimą. Pažeidėjams teko sumokėti po 250 eurų – pusę mažiausios baudos.

Tąkart baudą sumokėjęs meras socialiniame tinkle pareiškė nesijaučiantis kaltas: „Už kaukės nedėvėjimą karantino laikotarpio pabaigoje gavau 250 eurų baudą ir ją sumokėjau. Dėl šio įvykio kaltas nesijaučiu, bet tvarka yra tvarka. Neturi būti skirtumo ar tu esi meras, ar autobuso vairuotojas, ar mokytojas etc. Iš kitos pusės buvo truputį keista, kad žmogus, bėgantis apie Pageluvio ežerą, arba vienas parke, arba vienas parke, ar vienas tuščioje gatvėje, ar vienas prie jūros turėjo dėvėti kaukę. Sunkiai priimu logikos nesąmones. Vėliau ta tvarka pasikeitė. Ir vėl viskas gerai!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras