Prezidentas: galėjau „prasukti“ visus ministrus per porą dienų

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad pagrįstai išnaudojo iš esmės visą jam numatytą laiką tvirtinant naujosios Vyriausybės ministrus. Todėl, įsitikinęs šalies vadovas, tie, kurie norėjo jį šiame procese paskubinti, tiesiog bandė spausti prezidentą. G. Nausėdos teigimu, net įvertinus COVID-19 kontekstą, greičiau priimti sprendimus dėl premjerės Ingridos Šimonytės siūlytų ministrų tikrai nereikėjo.

G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 20, 2020, 8:39 PM, atnaujinta Dec 20, 2020, 10:00 PM

„O kur mes būtume nuskubėję? Turbūt visi puikiai žinome, kad Vyriausybė nėra tvirtinama kaip ministrai. Vyriausybė buvo patvirtinta tvirtinant Vyriausybės programą mūsų Seime, ir tai buvo padaryta antradienį. Pirmadienį ant stalo guli prezidento dekretas su visu Ministrų Kabinetu, neišskiriant nė vieno. Žinote, esant ankstesniems prezidentams kartais Ministrų Kabinetai būdavo patvirtinami be kai kurių ministrų. Mano atveju visi ministrai buvo patvirtinti“, – interviu Delfi sakė prezidentas.

„Mes išnaudojome visą laiką, nes nenorėjome, kad šis procesas būtų butaforinis. Aš galėjau „prasukti“ visus ministrus – atsiprašau už išsireiškimą – per porą dienų“, – pridūrė G. Nausėda ir pabrėžė esąs patenkintas tuo, kaip buvo užbaigtas Vyriausybės formavimas.

„Aš esu patenkintas šiuo procesu ir jo rezultatu. O tas noras mus paskubinti galbūt kilo ir iš to, kad norėta paspausti prezidentą, kad jis per daug nesiaiškintų, kad jis patvirtintų tai, kas yra pateikta“, – sakė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.