Dalis šauktinių šventėms išleidžiami atostogų

Dalis šauktinių nuo trečiadienio išleidžiami atostogų, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Šauktiniai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šauktiniai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-22 12:00

Atostogos kariams suteikiamos arba nesuteikiamos atsižvelgus į jų pašaukimo į tarnybą grafiką. 

Pasak kariuomenės, apie kariuomenės planus yra informuota Lietuvos policija ir Karo policija. Kariai turės nustatytos formos dokumentus, todėl problemų dėl judėjimo tarp savivaldybių grįžtant į namus ar vykstant atgal į karinį dalinį jiems kilti neturėtų. Atostogų metu kariams galios tie patys karantino reikalavimai kaip ir kitiems Lietuvos piliečiams.

Su šauktiniais, kurie lieka kareivinėse, liks profesinės karo tarnybos kariai, toliau bus vykdomas karinis rengimas. Siekiant suteikti progą pailsėti visiems kariams, kitų švenčių proga bus planuojama išleisti ir tuos, kurie nebuvo išleisti dabar. 

Išleidžiant karius šventėms į namus, visi jie bus instruktuojami dėl privalomų ir rekomenduojamų saugos priemonių laikymosi, pagal galimybes aprūpinami asmeninėmis apsaugos priemonėmis.

Kariai iš tarnybos vietos ir atgal galės vykti nuosavu automobiliu, o viename automobilyje galės važiuoti tik tarnaujantys tame pačiame dalinyje. Taip pat karius pasiimti iš tarnybos vietos ir parvežti atgal galės šeimos nariai.

Neturintiems galimybės tokiu būdu parvykti patiems, kariuomenė suteiks transportą grįžimui namo.

Po atostogų grįžę į tarnybos vietas šauktiniai bus tikrinami greitaisiais COVID-19 testais, o gavus teigiamą atsakymą jie bus izoliuoti ir atliekamas PGR tyrimas.

Taip pat visiems grįžusiems kariams bus matuojama temperatūra, jie bus apklausiami dėl ūminiam susirgimui būdingų simptomų. Jiems bus taikoma 14 dienų izoliacija nuo dalinyje likusių karių.

Karių artimieji, turintys klausimų dėl kelionių, turi susisiekti su savo artimuoju kariu arba daliniu, kuriame jis tarnauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.