Kalėjimų departamentas: gražesnė aplinka ir šventiškesnė nuotaika kuriama ir pataisos įstaigose

Nors šiemet Kalėdos be įprasto šurmulio – dėl karantino kalintieji neturi galimybės susitikti su artimaisiais – stengiamasi bent iš dalies kompensuoti artimųjų ilgesį ir kurti šventiškesnę nuotaiką pataisos įstaigose.

 Kalėjimų departamentas: gražesnė aplinka ir šventiškesnė nuotaika kuriama ir pataisos įstaigose.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Kalėjimų departamentas: gražesnė aplinka ir šventiškesnė nuotaika kuriama ir pataisos įstaigose.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Kalėjimų departamentas: gražesnė aplinka ir šventiškesnė nuotaika kuriama ir pataisos įstaigose.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Kalėjimų departamentas: gražesnė aplinka ir šventiškesnė nuotaika kuriama ir pataisos įstaigose.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-12-24 13:24

Kalėjimų departamentas praneša, kad šiemet visi asmenys, atliekantys bausmę pataisos įstaigose, sulaukė simbolinių kalėdinių dovanėlių – vaisių, kūčiukų, kalėdaičių, kai kuriose įstaigose ir smulkių asmeninių dovanėlių. O svarbiausia – šilto žodžio ir nuoširdaus dėmesio. Dėl karantino nuteistieji jau kuris laikas neturi galimybių susitikti su artimaisiais, todėl daugelį toks dėmesys maloniai nustebino.

Kauno tardymo izoliatoriuje nuteistieji patys kepė kūčiukus ir Šv. Kalėdų dieną įteiks visiems įstaigoje esantiems suimtiesiems ir nuteistiesiems. Išskirtinio dėmesio sulaukė Panevėžio pataisos namuose bausmę atliekančioms moterys – jas šventinėmis dovanėlėmis pradžiugino Švedijos kalėjimų kapelionė ir pastorė Walla Carlsson.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistuosius su artėjančiomis šventėmis sveikino ir geru žodžiu dalijosi ne tik įstaigos direktorius, bet ir Katalikų bažnyčios atstovai – Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) parapijos vikaras nuteistųjų iki gyvos galvos kalinių kapelionas Arūnas Peškaitis ir Rumšiškių šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios parapijos klebonas kunigas Gintas Rumševičius.

Šventinė nuotaika pataisos įstaigose sklandė nuo pat pirmųjų gruodžio dienų, sakoma Kalėjimų departamento pranešime. Nuteistieji savo dovanotais rankdarbiais ir kalėdiniais papuošimais džiugino viešąsias bibliotekas, vaikų dienos centruose ir ligoninėse besigydančius vaikučius, artimuosius. Kalėdinė nuotaika kuriama ir įvairiuose resocializacijos specialistų organizuotuose užsiėmimuose – kalėdinių vainikų konkurse, gaminant kalėdinius papuošimus, dalyvaujant kituose Advento projektuose, puošiant eglutes bendrosiose erdvėse ir nuteistųjų gyvenamosiose vietose. Pasak Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos atstovų, kai kurie nuteistieji netgi atsisakė prizinių vietų kalėdinių vainikų konkurse, kad galėtų pasipuošti savo gyvenamąsias erdves.

Kalėjimų departamento iniciatyva buvo paprašyta pataisos įstaigų vadovų šiuo sunkiu karantino laikotarpiu suteikti nuteistiesiems galimybę papildomai įsigyti maisto produktų (vaisių, daržovių) ir vitaminų. Taip pat skatinant nuteistuosius už nepriekaištingą elgesį ir pažangą mažinant nusikalstamo elgesio riziką dažniau taikyti skatinimo priemonę – didžiausios pinigų sumos, už kurią nuteistasis gali per mėnesį apsipirkti pataisos įstaigos parduotuvėje, padidinimą.

Kalėjimų departamentas tikisi, kad bendros pataisos įstaigų darbuotojų ir pačių nuteistųjų pastangos kurti gražesnę aplinką ne tik sukurs šventiškesnę nuotaiką, bet ir įkvėps nuteistuosius siekti pozityvių pokyčių savo gyvenime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.