Dėl saviizoliacijos pažeidimų – baudžiamosios bylos

Šią savaitę Panevėžio apskrityje pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl galimai neatsakingai besielgiančių COVID-19 sergančių asmenų. Paaiškėjus, kad pažeidę reikalavimą saviizoliuotis jie užkrėtė kitus žmones, gresia netgi laisvės atėmimas iki 5 metų.

Dėl saviizoliacijos pažeidimų – baudžiamosios bylos.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Dėl saviizoliacijos pažeidimų – baudžiamosios bylos.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2021, 4:09 PM

Ikiteisminiai tyrimai pagal Baudžiamojo kodekso 277 straipsnį („Kovos su epidemijos ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimas“) buvo pradėti, kai Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo informaciją apie galimus saviizoliacijos pažeidimus Kupiškio mieste bei rajone ir Biržuose.

Pirminiais duomenimis, Kupiškio rajono gyventoja, žinodama, kad serga COVID-19 ir įpareigota laikytis saviizoliacijos sąlygų, lankėsi vietos parduotuvėje.

Kupiškyje gyvenanti šeima, kuriai taip pat nustatytas COVID-19 virusas, galimai vyko apsipirkti į prekybos centrą.

Biržuose gyvenantį jaunuolį, sergantį coronavirusu, policijos pareigūnai, gavę informacijos, kad jis pasišalino iš namų, apie 23 val. rado vaikštantį po miestą. Jaunuolis nedėvėjo apsauginės kaukės ir teigė galvojęs, kad turi teisę išeiti pasivaikščioti.

Visais šiais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai, siekiant išsamiai ir visapusiškai ištirti įvykio aplinkybes. Ikiteisminiams tyrimams vadovauja Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorai.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Tas, kas pažeidė teisės aktų dėl sveikatos apsaugos reikalavimus ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrolės taisykles, jeigu dėl to išplito susirgimas ar kilo epidemija, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.