Prezidentūra iš naujojo valstybės kontrolieriaus tikimasi pozityvių pokyčių gerinant valstybės audito rekomendacijų įgyvendinimą

Prezidentūra iš naujojo valstybės kontrolieriaus tikimasi pozityvių pokyčių gerinant valstybės audito rekomendacijų įgyvendinimą

Simonas Krėpšta<br>T.Bauro nuotr.
Simonas Krėpšta<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2021, 3:25 PM

Prezidento vyriausiasis patarėjas bei Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta teigia, kad prezidentas iš naujojo valstybės kontrolieriaus tikisi pozityvių pokyčių rengiant ir inicijuojant valstybės audito rekomendacijas. Jis taip pat pridūrė, kad naujasis Valstybės kontrolės įstatymas padės sustiprinti šią instituciją ir padidins jos nepriklausomumą.

„Prezidentas pasirašė naująjį Valstybės kontrolės įstatymą, kuris sustiprina šią instituciją, padidina jos nepriklausomumą, suteikia jai naujų galių ir, svarbiausia, suteikia naujų įrankių, siekiant, kad šios aukščiausios valstybės audito institucijos pateiktos rekomendacijos, jų įgyvendinimas būtų produktyvesnis ir efektyvesnis“, – po prezidento susitikimo su Valstybės kontrolės vadovu Mindaugu Macijausku sakė S. Krėpšta.

Anot jo, prezidentas tikisi, kad M. Macijauskas atneš pozityvių pokyčių, įgyvendinant valstybės auditų rekomendacijas.

„Naujasis įstatymas sutampa su nauju politiniu ciklu. Naujasis Valstybės kontrolės vadovas taip pat atėjo su savo idėjomis, ir iš tikrųjų prezidentas tikisi, kad įvyks pozityvių pokyčių būtent rengiant rekomendacijas ir dar svarbiau – jas įgyvendinant“, – teigė jis.

„Labai svarbu pažymėti, kad gerovės valstybė stovi ant viešųjų paslaugų kokybės pagrindo. Valstybės kontrolierius šiandien pristatė šių metų auditų planą, kuriame tikrai numatyta audituoti daug svarbių viešųjų funkcijų“, – pridūrė S. Krėpšta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.