Po „Lietuvos ryto“ straipsnio – tyrimas aplinkos ministerijoje dėl nušalinto inspektoriaus

Aplinkos ministerija pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl nušalinto Klaipėdos aplinkosaugininko, kuris su ministru Simonu Gentvilu ir jo patarėju pasidalijo informacija apie Būtingės naftos terminale gruodį išsiliejusią naftą.

Ministerija pradėjo tyrimą dėl nušalinto aplinkosaugininko.<br>Lrytas.lt koliažas
Ministerija pradėjo tyrimą dėl nušalinto aplinkosaugininko.<br>Lrytas.lt koliažas
Olga Vėbrienė..<br>Aplinkos ministerijos nuotr.
Olga Vėbrienė..<br>Aplinkos ministerijos nuotr.
Simonas Gentvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Simonas Gentvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-01-08 14:06, atnaujinta 2021-01-08 14:10

Apie tai penktadienį spaudos konferencijoje pranešė S.Gentvilas. Anot jo, tiriamas Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos valdybos specialisto Donato Bagočiaus skundas dėl jo patiriamo spaudimo.

Ministras pridūrė gaunantis „neproporcingai“ daug skundų iš AAD darbuotojų.

„Gauname neproporcingą skaičių skundų iš darbuotojų, būtent departamento darbuotojų. Yra konkretūs skundai iš profesinių sąjungų, tai kaip ministras privalau reaguoti“, – penktadienį sakė S.Gentvilas.

Anot jo, skundai ir konfliktų sprendimas yra AAD vadovės Olgos Vėbrienės atsakomybė.

„Jeigu matysime, kad toks santykis bus su visais darbuotojais, kitomis institucijomis ir ministerija, eisime prie sprendimų“, – perspėjo ministras.

Aplinkosaugininkas buvo nušalintas nuo pareigų dėl galimai padaryto šiurkštaus nusižengimo – gauta tarnybine informacija apie jūroje išsiliejusius teršalus jis esą pasidalijo su trečiaisiais asmenimis. Kas tie tretieji asmenys, kuriems D.Bagočius pranešė apie padarytą žalą gamtai? Kaip išsiaiškino „Lietuvos rytas“, tai aplinkos ministras S.Gentvilas ir aplinkosaugininkui paskambinęs jo patarėjas Marijus Gailius.

D.Bagočius „Lietuvos rytui“ patvirtino, kad metų pabaigoje buvo nušalintas nuo pareigų – specialistui sustabdytas algos mokėjimas, iš jo perimtas kompiuteris, dokumentai.

Tai atsitiko netrukus po to, kai D.Bagočius visiems departamento darbuotojams tarnybiniu elektroniniu paštu pranešė, jog ketina surašyti administracinių nusižengimų protokolą departamento direktoriaus pavaduotojui Jurgiui Kazlauskui.

Inspektorius pranešė, kad J.Kazlauskas jam trukdė vykdyti aplinkos apsaugos kontrolę ir taip galbūt pažeidė Administracinių nusižengimų kodeksą.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, inspektorius paaiškino, kad pilotai nustatė, jog į jūrą išsiliejusios naftos dėmė gali būti apie 400 tūkst. kvadratinių metrų, o taršos dydis gali siekti apie 480 litrų.

Sprendimas nušalinti D.Bagočių sulaukė aplinkosaugininkų profsąjungos pasipiktinimo, ji AAD direktorę O.Vėbrienę kaltina susidorojimu.

Nuo pernai rugpjūčio AAD vadovaujanti O.Vėbrienė penktadienį išplatino viešą laišką, kuriame kalbėjo apie „kritinę“ padėtį aplinkosaugos sistemoje bei darbe patiriamą spaudimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.