Kaunas imasi netradicinio ženklinimo: žiemos pramogų erdvėse – svarbūs įspėjimai

Skubančius džiaugtis žiemos pramogomis Kauno mieste ant snieguotų kalnų ir kalnelių šiomis dienomis pasitiks naujovė – įspėjamieji ženklai. Masiniu traukos objektu tapusiose žiemiškų pramogų erdvėse jie primins apie esminius karantino reikalavimus. Tokias lenteles numatyta įrengti 15 viešų vietų.

 Kaunas imasi netradicinio ženklinimo: žiemos pramogų erdvėse – svarbūs įspėjimai.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Kaunas imasi netradicinio ženklinimo: žiemos pramogų erdvėse – svarbūs įspėjimai.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Kaunas imasi netradicinio ženklinimo: žiemos pramogų erdvėse – svarbūs įspėjimai.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Kaunas imasi netradicinio ženklinimo: žiemos pramogų erdvėse – svarbūs įspėjimai.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 15, 2021, 3:10 PM

„Pramogaukite atsakingai. Virusui šaltis nebaisus“, – skelbia žaismingi ženklai, primindami, kad būtina dėvėti apsaugines kaukes bei laikytis saugaus atstumo.

Pastebėta, kad, vos iškritus gausesniam sniegui, daugelis pamiršo prašymus nesibūriuoti ir laikytis kitų „karantininių“ saugaus elgesio taisyklių.

Iki šiol tvarką prižiūrėję ir gyventojus geranoriškais įspėjimais drausminę Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai bei policijos pareigūnai sulaukė pastiprinimo. Nuo šiol viešose vietose švietėjišką misiją papildys naujieji ženklai. Jie ragins pramogautojus, net ir leidžiantis kalnų ar kopiant į juos, dėvėti veido apsaugos priemones bei laikytis saugaus atstumo.

„Lėkdami rogėmis ar slidėmis nuo kalno už greičio viršijimą baudos neužsidirbsite, bet pamiršta kaukė gali prišaukti nemalonumų, todėl svarbu nepamiršti elementarių taisyklių ir jų uoliai laikytis“, – sako Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Pagaliau sulaukus rimtesnių žiemos šalčių, svarbu pasirūpinti ne vien šilta apranga, rogėmis ar slidėmis, bet ir kitais svarbiais atributais. Snieguotoms pagundoms neatsispyrę gyventojai primygtinai raginami dėvėti apsaugines veido kaukes, vengti susibūrimų, išlaikant saugius tarpusavio atstumus.

Pasak Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Rimanto Vilimo, pareigūnai ir specialistai patikrinimus viešose vietose vykdo net ir savaitgalį: „Pastaruoju metu dirbame kasdien, daugiau dėmesio skirdami būtent žiemos pramogautojų kontrolei. Prie kalnelių dažnas nesilaiko saugaus atstumo, ne visi dėvi veido kaukes – kol kas apsiribojame geranoriškais įspėjimais.

Apie saugumo rekomendacijas viešose vietose primename ir per garsiakalbį. Tai ypač atkreipia gyventojų dėmesį. Suprantame, kad žmonės yra išsiilgę pramogų, bet raginame juos elgtis atsakingai. Karantinas dar nesibaigė, tad laikytis reikalavimų yra būtina.“

Pirmieji specialūs ženklai su įspėjamaisiais užrašais viešose pramogų vietose kauniečius pasitiks jau šį savaitgalį.

Karantino ribojimai numato, kad vyresniems nei 6 metų asmenims visose viešose vietose privaloma dėvėti kaukes, kurios priglunda ir visiškai dengia nosį bei burną. Išimtys yra taikomos sportuojantiems asmenims, oficialių varžybų dalyviams, taip pat neįgaliesiems, kurie dėl savo sveikatos būklės negali dėvėti kaukių. Jiems rekomenduojama nešioti veido skydelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.