VTEK lobistais įregistravo 14 juridinių asmenų

Šiemet atsiradus galimybei juridiniams asmenims tapti lobistais, trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) lobistais įregistravo 14 juridinių asmenų. Įtaką dėl teisės aktų jie ketina daryti finansų, sveikatos apsaugos, azartinių lošimų, ekonomikos ir inovacijų, energetikos, kaimo reikalų bei kitose srityse, sakoma VTEK pranešime.

VTEK lobistais įregistravo 14 juridinių asmenų.<br>V.Balkūno nuotr.
VTEK lobistais įregistravo 14 juridinių asmenų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 4:11 PM

Tuo metu fiziniai asmenys dažniau prašosi iš lobistų sąrašo išbraukiami, o į jį įsirašyti pageidauja vos vienas kitas. Dalis lobisto-fizinio asmens statuso atsisakė po to, kai leidimą vykdyti lobistinę veiklą VTEK suteikė jų atstovaujamiems juridiniams asmenims.

Trečiadienį lobistais įregistruotos: Lietuvos bankų asociacija, Lietuvos aludarių gildija ir asociacija „Lietuvos gėrimai“, Nacionalinė lošimų ir žaidimų verslo asociacija, Lietuvos biotechnologų asociacija, Lietuvos biomasės energetikos asociacija, Lietuvos statybininkų asociacija bei Lietuvos Respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmai, Lietuvos kaimo turizmo asociacija, Lietuvos vežėjų sąjunga bei Tarptautinio transporto ir logistikos aljansas, Lietuvos kiaulių augintojų asociacija, taip pat asociacija „Investors’ Forum“ ir UAB „META Advisory Lithuania“.

Jų vardu lobistinę veiklą vykdys įgalioti atstovai – šių juridinių asmenų dalyviai, valdymo organų narai arba darbuotojai. Kaip fiziniai asmenys į lobistų sąrašą įtraukti du – Lietuvos pramonės ir amatų rūmų asociacijos patarėjas Gediminas Rainys bei advokatų kontoros „Sorainen ir partneriai“ partnerė ir advokatė Aušra Mudėnaitė.

Iš viso šiemet lobistais tapo 28 asmenys – daugiau nei per visus praėjusius metus. Nors lobistinė veikla Lietuvoje įteisinta jau du dešimtmečius, tačiau registruotų lobistų skaičius ėmė pamažu augti tik nuo 2017 m., pirmą kartą žymiai pasikeitus Lobistinės veiklos įstatymui. O šįmet, įsigaliojus naujai šio teisės akto redakcijai, iš 131 registruoto lobisto susidarantis sąrašas, tikėtina, plėsis.

Lobistinė veikla Lietuvoje reglamentuojama nuo 2000-ųjų. Ją prižiūri VTEK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.