Aplinkos viceministre pradeda dirbti R. Radavičienė, energetikos – I. Žilienė

Aplinkos viceministre nuo pirmadienio pradeda dirbti Raminta Radavičienė. Ji bus ketvirtoji viceministrė, jai patikėta formuoti ir įgyvendinti atliekų tvarkymo ir taršos prevencijos politiką, pranešė ministerija.

Ekonomikos ir inovacijų,energetikos ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ekonomikos ir inovacijų,energetikos ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aplinkos ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Aplinkos ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Aplinkos ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Aplinkos ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 25, 2021, 8:09 AM

„Tikiuosi, kad viceministrė išjudins užstrigusį valstybinį atliekų tvarkymo planą, efektyviai įgyvendins žiedinės ekonomikos paketą, reformuos pakuočių atliekų tvarkymo sistemą, dėl kurios nepasitenkinimą kelia visi sistemos dalyviai“, – pranešime sakė aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Aplinkotyros ir aplinkotvarkos išsilavinimą turinti R. Radavičienė yra vadovavusi ministerijos Atliekų skyriui, buvo Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacijos prezidentė ir direktorė, o nuo 2018 metų kuravo aplinkosaugos, energetikos, infrastruktūros klausimus Lietuvos pramonininkų konfederacijoje.

Aplinkos viceministrais jau dirba miškų ekologas Danas Augutis, kuruojantis gamtos apsaugos politiką, Gintarė Krušnienė, atsakinga už Žaliojo kurso politiką, ir Darius Kvedaravičius, atsakingas už teritorijų ir statybų politiką.

Energetikos viceministre pirmadienį pradeda dirbti buvusi Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkė Inga Žilienė.

Ji yra trečioji viceministrė Dainiaus Kreivio komandoje ir kuruos energetikos rinkos konkurencingumo skatinimo, energijos ir jos išteklių prekybos ir rinkos funkcionavimo, elektros gamybos bei kitus klausimus, pranešė Energetikos ministerija.

I. Žilienė teigė, kad jos prioritetai – vietinės gamybos pajėgumų didinimas bei ES Žaliojo kurso nuostatų perkėlimas.

I. Žilienės kadencija VERT vadovės poste baigėsi sausio 20 dieną.

Matematikos bei vadybos ir verslo administravimo išsilavinimą turinti I. Žilienė iki 2016-ųjų dirbo Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) vadovo pavaduotoja, yra atstovavusi Lietuvai Europos elektroninių ryšių reguliuotojų institucijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?