Prezidentas suteikė Lietuvos pilietybę JK muzikui Antony Lukoszevieze

Prezidentas Gitanas Nausėda išimties tvarka suteikė Lietuvos pilietybę Jungtinės Karalystės piliečiui, lietuvių kilmės muzikantui Antony Lukoszevieze.

Lietuvos Respublikos Prezidentūra<br>P.Lileikio nuotr.
Lietuvos Respublikos Prezidentūra<br>P.Lileikio nuotr.
Pasas<br>T.Bauro nuotr.
Pasas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 25, 2021, 4:17 PM, atnaujinta Jan 25, 2021, 4:57 PM

Prezidento vyriausioji patarėja švietimo, mokslo, kultūros ir sporto politikos klausimais Jolanta Karpavičienė kalbėjo, kad prezidentas pasirašė dekretą, kuriuo Jungtinės Karalystės piliečiui, 1965 metais gimusiam Antony Lukoszevieze suteikė pilietybę.

Pasak jos, menininkas ir muzikantas Antony Lukoszevieze 2019 metų gruodžio mėnesį pateikė prašymą oficialiai tapti Lietuvos piliečiu.

„Jo muzikinė veikla reikšmingai prisideda prie šalies autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo. Antony Lukoszevieze yra Europoje ir pasaulyje gerai žinomas britų muzikas, avangardinės ir eksperimentinės muzikos kūrėjas, violončelininkas ir atlikėjas. Jis itin aktyviai domisi Lietuvos muzika ir tą daro jau 15 metų“, – sakė J.Karpavičienė.

Pasak jos, muzikas Lietuvos kompozitorių kūrinius nuolat įtraukia ir į savo koncertų programas.

„Šio muzikanto veiklą LR Kultūros ministerija, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Lietuvos kompozitorių sąjunga, Lietuvos muzikos informacijos centras vertina kaip ypatingus nuopelnus Lietuvai, jos kultūrai“, – teigė J.Karpavičienė.

Pabrėžiama, kad Lukoszevieze seneliai yra kilę iš Lietuvos, jis yra vedęs Lietuvos pilietę, menininkę Pauliną Pukelytę. Ateityje jis ketina grįžti gyventi į Lietuvą.

Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininkas Mykolas Natalevičius pabrėžė, kad šis žingsnis yra labai svarbus kultūrinei diplomatijai, nes šiuolaikinei muzikai Antony yra labai svarbus asmuo.

„Jo svarbą galima apibrėžti trimis žingsniais: lietuvių muzikos atlikimas, bendradarbiavimas su lietuvių muzikos kūrėjais ir tarpininkavimas.

Jo dėka net aštuoni tarptautinių organizacijų kūriniai buvo užsakyti lietuvių kūrėjams. Paskui pats autorius tuos kūrinius atlieka ir pristato, ir taip mes galime užtikrinti maksimalią mūsų muzikos sklaidą“, – komentavo M.Natalevičius.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.