Koronaviruso spaudžiami senjorų globos namai surėmė pečius: net ir pandemijos akivaizdoje galima nepamiršti kokybės

Lietuvai jau pradedant galvoti apie švelnesnį karantiną ne visos visuomenės grupės galės atsipalaiduoti. Pandemija tapo milžinišku iššūkiu pagyvenusiems žmonėms bei senjorus globojantiems senelių globos namams ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje.

Lietuvos senjorų globos namai ėmė vienytis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos senjorų globos namai ėmė vienytis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2021, 1:48 PM

Skaudus Europos pietinių šalių pavyzdys per pirmąją pandemijos bangą paskatino Lietuvos senelių globos namus susivienyti. Iškilus daugybei klausimų ir iššūkių, kuriuos buvo būtina spręsti per ypač trumpą laiką pradėta ieškoti bendrų atsakymų.

Prie to aktyviai prisideda 2020 metų rudenį veiklą pradėjusi Nacionalinė pažangių globos namų asociacija, kurios tikslas – suburti bendraminčius, siekiančius Lietuvoje diegti ne tik išsivysčiusiose šalyse taikomą praktiką ir vertybes bet ir pandemijos akivaizdoje kelti bendrą socialinių paslaugų kokybę.

„Ekstremalios situacijos metu, nuolatinis asociacijos narių bendradarbiavimas, dalinimasis patirtimi ir informacija leido tinkamai pasirengti viruso protrūkiams bei efektyviai juos suvaldyti. Bendrai narių organizuojami pirkimai leido ženkliai sumažinti išlaidas, didesni kiekiai asmens apsaugos ir slaugos priemonių buvo įsigyjami su ženkliomis nuolaidomis“, – sakė Nacionalinės pažangių globos namų asociacijos vadovas Vykintas Bagdonas.

Nacionalinė pažangių globos namų asociacija siekia užtikrinti bendrą narių tikslų siekimą ir skatina būti pilnaverčiais socialinės apsaugos sistemos dalyviais, kurie laikosi aukštų standartų.

Nėra paslaptis, kad Lietuvai šioje sferoje dar yra ką nuveikti. Nacionalinės pažangių globos namų asociacijos tikslas – atstovauti savo narių interesams valstybės ir kitose institucijose, socialinės globos kokybės gerinimas šalyje, derybos su globos įstaigų veiklai būtinų priemonių tiekėjais dėl nuolaidų ar bendrų pirkimų.

„Narystė asociacijoje suteiks didesnes galimybes būti išgirstiems valstybės institucijose, leis lengviau ieškoti sprendimų, suteiks galimybę sutaupyti prekėms ir įrangai skiriamas lėšas, ir, tikimės taps organizacija, leisiančia kiekvienam nariui didžiuotis esant jos dalimi. Kviečiame globos namus, kuriems nesvetimos mūsų organizacijos deklaruojamos vertybės, jungtis prie Nacionalinės pažangių globos namų asociacijos“ – sakė V.Bagdonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.