Trakų r. pareigūnai karantino pažeidėjus baudžia be gailesčio – tikrina atvažiavusius pasivaikščioti parke

Vilniaus apskrities VPK praneša, kad Trakų r. policijos pareigūnai iš kitų savivaldybių be pateisinamo pagrindo atvažiavusius žmones baudžia be gailesčio. Pareigūnai net tikrina atvykusius pasivaikščioti į Užutrakio parką.

 Trakų r. pareigūnai karantino pažeidėjus baudžia be gailesčio.<br> Stop kadras
 Trakų r. pareigūnai karantino pažeidėjus baudžia be gailesčio.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2021, 1:39 PM, atnaujinta Feb 3, 2021, 1:54 PM

Kaip rašoma policijos pranešime, vasario 3 d. apie 2 val. 30 min. Reagavimo skyriaus pareigūnai Lentvaryje sustabdė automobilį „Audi“ ir liko nustebę – iš automobilio išlipo net šeši jauni žmonės nuo dvidešimties iki dvidešimt penkių metų amžiaus. Keturi vaikinai ir dvi mergino – vietiniai gyventojai.

Visi jie būdami iš skirtingų namų ūkių būriavosi vienoje vietoje, automobilyje, tuo sukeldami pavojų išplisti COVID-19 ligai, nesilaikė Lietuvos Respublikos vyriausybės Nutarimo „Dėl karantino paskelbimo Lietuvos Respublikos teritorijoje“ reikalavimų bei padarė administracinį nusižengimą. Visiems jiems surašyti protokolai. Be to, dvidešimt penkerių metų vairuotojui surašytas protokolas už vairavimą neturint teisės vairuoti ir vežimą keleivių daugiau negu numatyta automobilio techninėje charakteristikoje.

Vasario 2 d. apie 23 val. Trakuose buvo sustabdytas „Volkswagen“ markės automobilis, kurį vairavo dvidešimtmetis vilnietis ir, kaip paaiškėjo, neturintis jokio teisėto pagrindo būti Trakų rajone.

Apie 21 val. Trakuose sustabdytas „Audi“ markės automobilis, kurio vairuotojas ukmergiškis taip pat pažeidė judėjimo tarp savivaldybių reikalavimą.

Trakų rajono policijos pareigūnai atliko patikrinimus ir labiausiai pamėgtose gyventojų apsilankymo vietos – Užutrakyje du vilniečiai buvo be teisėto pagrindo kitos savivaldybės teritorijoje, todėl ir jiems surašyti administracinių nusižengimų protokolai.

„Visą vasario mėnesį, nepriklausomai nuo paros meto, Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai pasirinktinai rajono teritorijoje organizuos mobilius postus ir tikrins pravažiuojančiu transportu vykstančių piliečių leistinumą būti šios savivaldybės ribose. Ypatingas dėmesys šį laikotarpį ir toliau bus skiriamas pamėgtų ir lankomiausių rajono teritorijų erdvėms, kurias šiuo metu gali lankyti tik Trakų rajono savivaldybės gyventojai“, – perspėja policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.