Lietuvos ir Lenkijos parlamentarai išreiškė solidarumą Baltarusijos žmonėms

Ketvirtadienį Lenkijos ir Lietuvos parlamentų užsienio reikalų komitetai pareiškė solidarumą demokratinių permainų siekiantiems Baltarusijos žmonėms.

Lietuvos ir Lenkijos parlamentarai išreiškė solidarumą Baltarusijos žmonėms.<br>AP/Scanpix nuotr.
Lietuvos ir Lenkijos parlamentarai išreiškė solidarumą Baltarusijos žmonėms.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 3:35 PM

Bendras jų pareiškimas ketvirtadienį išplatintas Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos ir JAV karinio bei politinio veikėjo Tado Kosciuškos 275-ųjų gimimo metinių proga.

„Mes, laisvuose ir demokratiškuose rinkimuose išrinkti mūsų tautų atstovai, reiškiame solidarumą su Baltarusijos žmonėmis, savo šalyje siekiančiais demokratinių pokyčių po dar vienų 2020 m. rugpjūčio 9 d. neteisėto A. Lukašenkos režimo surengtų nesąžiningų rinkimų“, – rašoma pareiškime.

„Solidarizuojamės su Baltarusijos žmonėmis, kurie buvo ir tebėra persekiojami už tai, kad reikalauja teisės į pagrindines pilietines laisves, įskaitant visų pirma laisvus ir sąžiningus rinkimus, kurie būtų kuo greičiau surengti dar šiais metais“, – teigia Lietuvos ir Lenkijos parlamentarai.

Jie tvirtina savo palaikymą ypač skiriantys tiems, kurie yra kalinami, areštuoti arba sulaikyti už savo poziciją, jų šeimoms ir artimiesiems.

Primindami T. Kosciuškos nuopelnus ir bendrą jo svarbą lietuviams, lenkams, baltarusiams, parlamentarai paragino savo vyriausybes ieškoti „naujų ir efektyvesnių būdų paremti Baltarusijos žmones, kovojančius už demokratinį pagrindą savo šalyje, kurios laisvė ir nepriklausomybė, mūsų manymu, turi esminę reikšmę ne tik mūsų regiono stabilumui ir vystymuisi, bet ir Europos bei transatlantinio pasaulio saugumui“.

„Tegul ši diena visuomet mums primena mūsų bendrą praeitį, kuri įpareigoja mus laikytis abipusio solidarumo ir remti valstybių nepriklausomybę, tautų laisvę ir pagarbą žmogaus ir pilietinėms teisėms. Esame ir būsime solidarūs su Baltarusija“, – rašo Lietuvos ir Lenkijos politikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.