Įsibėgėja Vyriausybės programos priemonių plano rengimas: projektas – vasario viduryje

Šiuo metu tarp skirtingų ministerijų derinamas Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plano projektas turėtų būti parengtas iki vasario vidurio.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-07 08:25

Premjerės Ingridos Šimonytės atstovė spaudai BNS sakė, kad šiuo metu projektą derina skirtingos ministerijos, socialiniai partneriai, Vyriausybės kanceliarija ir premjerės suburta patariamoji taryba, kuri peržiūri ekonomikos skatinimo planą.

„Pirmąjį integruotą projektą planuojama turėti iki vasario vidurio“, – BNS sakė Rasa Jakilaitienė.

Priemonių plane turėtų būti aiškesni ministerijų įsipareigojimai su konkrečiomis datomis.

Premjerė I. Šimonytė sako, kad jos Vyriausybė nedarys revoliucijų, o sieks diskusijomis grįstų sprendimų. Ji žadėjo, kad kadencijos pradžioje inicijuos nacionalinį susitarimą dėl švietimo.

Naujoji valdžia žada modernizuoti ekonomiką, socialinę atskirtį ketinama mažinti gerinant socialinių paslaugų prieinamumą, didesnį dėmesį skirti vienišiems pensininkams ir vienišoms motinoms, žadama numatyti tolygesnį samdomo ir savarankiško darbo apmokestinimą.

„Valstiečiai“ teigia, kad Vyriausybės programoje trūksta ambicijos, o kai kurios nuostatos perkeltos iš buvusios valdžios darbų sąrašo.

Opoziciniai socialdemokratai teigia, kad Vyriausybės programoje iki šiol buvo apstu nutylėjimų, pradedant mokesčių sistema ir baigiant sveikatos priežiūros sektoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.