G. Landsbergis: JAV ir toliau išlieka labai svarbi Lietuvos prekybos partnerė

Ketvirtadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis nuotoliniame susitikime su Amerikos ir Lietuvos verslo taryba (Lietuvoje investavusio JAV globalaus verslo asociacija, ALBC) aptarė bendradarbiavimo plėtros galimybes, susipažino su asociacijos veiklos planais.

G. Landsbergis: JAV ir toliau išlieka labai svarbi Lietuvos prekybos partnerė.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Landsbergis: JAV ir toliau išlieka labai svarbi Lietuvos prekybos partnerė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-18 20:21

Pasak pranešimo, susitikimo metu buvo kalbėta apie COVID-19 pandemijos situaciją, pristatyti Lietuvos užsienio politikos prioritetai, aptarta padėtis Baltarusijoje ir kiti tarptautinės svarbos klausimai.

Ministras pabrėžė, kad naujoji Lietuvos Vyriausybė yra pasiruošusi aktyviai dirbti su naująja JAV administracija. „Lietuva mato JAV kaip strateginę partnerę, plėtojant prekybinius – ekonominius santykius, o ALBC – kaip svarbų partnerį, skleidžiant žinią apie Lietuvos ekonomines galimybes ir investicinę aplinką JAV kompanijoms.

Galime tik pasidžiaugti, kad net ir pandemijos metais buvo stebimas stabilus mūsų dvišalių ekonominių mainų augimas. JAV ir toliau išlieka labai svarbi Lietuvos prekybos partnerė: tai yra 5-oji lietuviškų prekių eksporto rinka, kurios bendra dvišalė prekyba viršija 1,5 mlrd. eurų“, – sakė G. Landsbergis.

Susitikime aptarta Lietuvos verslo ir investicinė aplinka, akcentuota, kad Lietuva suteiks geriausias įmanomas sąlygas verslo įkūrimui ir plėtrai.

Kalbėdamas apie talentų pritraukimą, ministras pabrėžė, kad jau dabar veikia tikslinės programos, padedančios pristatyti išvykusiems galimybes veikti Lietuvoje. „Galvojant apie ilgojo laikotarpio perspektyvą, turime sukurti tokias studijų ir gyvenimo sąlygas savo piliečiams, kad jie norėtų pasilikti Lietuvoje ir joje studijuoti bei kurti savo ateitį“, – sakė ministras.

Taip pat galvojama apie talentų pritraukimo galimybes iš Baltarusijos, Ukrainos ir kitų kaimyninių valstybių.

Susitikime kalbėta apie kibernetinio saugumo užtikrinimą ir su tuo susijusius iššūkius, akcentuota transatlantinio bendradarbiavimo energetinio saugumo srityje svarba. 2019–2020 metais sukurti ir pradėjo veikti energetikos klausimų formatai, įtraukiantys JAV į Lietuvai strategiškai svarbių tikslų įgyvendinimą.

Taip pat asociacijai pristatytas ir 2021 metų rudenį planuojamas Šiaurės Amerikos Lietuvių verslo forumas, kuriuo siekiama skatinti lietuvių ir Šiaurės Amerikos gyventojų bendradarbiavimą, suburti Lietuvos ir Šiaurės Amerikos specialistus, verslą ir ekonominės plėtros organizacijas.

ALBC yra Lietuvoje investavusio JAV globalaus verslo asociacija, jos misija yra stiprinti JAV ir Lietuvos prekybą bei investicijas, skatinti dvišalius santykius ir šviesti visuomenę apie jų svarbą.

ALBC narės yra šios Lietuvoje veikiančios kompanijos: Western Union, Thermo Fisher Scientific, Philip Morris International, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Eli Lilly, Bell/Textron, Oshkosh Defense, Palo Alto Networks, Blue Cross/Blue Sgield, Strategic Staffing Solutions ir kitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.