TS-LKD patvirtino G. Landsbergį dar ketverių metų partijos pirmininko kadencijai

Sekmadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) Taryba patvirtino Gabrielių Landsbergį partijos pirmininku dar ketverių metų kadencijai. Savaitgalį vykusiame balsavime 122 TS-LKD Tarybos nariai balsavo už, 5 prieš, 2 susilaikė, skelbia partija.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2021, 8:13 AM, atnaujinta Feb 28, 2021, 1:03 PM

„Vertinu bendražygių apsisprendimą tvirtai remti centro dešinės kryptį, kuriai per rinkimus taip pat pritarė ir Lietuvos žmonės. Pandemijos sąlygotų iššūkių akivaizdoje šis sutarimas svarbus ir reikšmingas. Privalome koncentruotis į tai, kas šiandien svarbiausia – vieningai užtikrinti sklandų ir efektyvų Vyriausybės darbą, kad kuo greičiau valstybė ir visuomenė grįžtų į normalų gyvenimo ritmą bei tęsti darbus, kuriuos įsipareigojome atlikti savo rinkimų programoje“, – teigia G.Landsbergis.

TS-LKD Vykdomasis sekretorius Martynas Prievelis atkreipia dėmesį, kad Tarybos balsavimas įvyko partijos Priežiūros komitetui pateikus siūlymą TS-LKD Tarybai, kaip aukščiausiam partijos valdymo organui tarp suvažiavimų, apsispręsti – ar patvirtinti G.Landsbergį partijos pirmininku keturių metų kadencijai.

„Penktadienį 15 partijos skyrių iškeltų kandidatų atsisakė dalyvauti TS-LKD pirmininko rinkimuose ir parėmė G.Landsbergio kandidatūrą. Vadovaujantis TS-LKD pirmininko rinkimų tvarka ir partijos Priežiūros komitetui pateikus siūlymus dėl tolimesnės rinkimų eigos, partijos Taryba sekmadienį patvirtino G.Landsbergį partijos pirmininku dar ketverių metų kadencijai“, – teigia M.Prievelis.

Vadovaujantis TS-LKD įstatais G.Landsbergio nauja pirmininkavimo kadencija prasidės TS-LKD suvažiavime, paskelbus priimtą nutarimą dėl pirmininko rinkimų.

Prisitaikant prie pandemijos aplinkybių, TS-LKD suvažiavimą planuojama surengti dar šį pavasarį.

Tiesioginių ir pirmą kartą planuotų surengti atvirų partijos pirmininko rinkimų konservatoriai atsisakė, nes liko vienintelis kandidatas į šias pareigas.

TS-LKD skyriai iš viso į partijos pirmininkus iškėlė 16 kandidatų, tačiau visi, išskyrus G.Landsbergį, atsiėmė savo kandidatūras, teigdami, kad esant ypatingai pandeminei situacijai, reikia susitelkimo ir vieningo darbo Seime bei Vyriausybėje, o vidinė konkurencija tam kliudytų.

39-erių G.Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.