A. Dulkys: „Įsakymą dėl NVSC vadovo R. Petraičio atleidimo pasirašysiu šiandien“

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovas Robertas Petraitis bus atleistas – tai patvirtino sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ir pridūrė, kad įsakymą dėl jo atleidimo pasirašys dar šiandien.

 A. Dulkys atleidžia R. Patraitį.<br> Lrytas.lt koliažas.
 A. Dulkys atleidžia R. Patraitį.<br> Lrytas.lt koliažas.
Arūnas Dulkys atleidžia Robertą Petraitį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys atleidžia Robertą Petraitį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 3, 2021, 3:01 PM, atnaujinta Mar 3, 2021, 3:17 PM

„Vasario viduryje atlikau NVSC vadovo veiklos metinį vertinimą. Tą veiklą įvertinau nepatenkinamai. Vadovas, kaip numato teisės aktai, pasinaudojo galimybe ir kreipėsi į atitinkamą komisiją. Vakar darbo pabaigoje gavau tos komisijos išvadas, jos patvirtino mano vertinimą. Todėl dar šiandien pasirašysiu įsakymą, kuriuo R.Petraitis bus atleistas iš pareigų“, – sakė ministras.

Anot jo, R. Petraitis pareigas nustos eiti jau kovo 10 dieną, o laikinai, kol bus rastas nuolatinis vadovas, centrui vadovaus NVSC Užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

Lrytas.lt primena, kad dar sausio pradžioje sveikatos apsaugos ministras A.Dulkys nurodė R.Petraičiui trauktis iš pareigų savo noru, tačiau jam tai padaryti atsisakius buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas.

NVSC vadovybė kritikos buvo sulaukusi dėl daugiau nei 1 tūkst. neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu. Įstaigos vadovas R. Petraitis teigė, kad situacija susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.