Aušra Maldeikienė kaltina Ramūną Karbauskį priekabiavimu ir kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierių

Europos parlamento narė Aušra Maldeikienė penktadienį pranešė, kad kreipėsi į Lietuvos Lygių galimybių kontrolierių, prašydama įvertinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio elgesį.

Aušra Maldeikienė ir Ramūnas Karbauskis.<br>Lrytas.lt koliažas
Aušra Maldeikienė ir Ramūnas Karbauskis.<br>Lrytas.lt koliažas
Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aušra Maldeikienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aušra Maldeikienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 5, 2021, 11:51 AM, atnaujinta Mar 5, 2021, 11:53 AM

Politikė tikina turinti rimtą pamatą teigti, jog jo palaikoma akcija bei viešumoje nuolat kartojamos prieš Seimo narį Tomą Vytautą Raskevičių nukreiptos mintys atitinka Lietuvos Lygių galimybių įstatymo 2 str. 7 d. numatytą priekabiavimą dėl lytinės orientacijos.

Tomas Vytautas Raskevičius yra kompetentingas, darbštus Seimo komiteto pirmininkas. Jo formuojamos darbotvarkės apima platų žmogaus teisių klausimų ratą. Žinant, kokią panieką, neapykantą iš kai kurių save krikščionimis vadinančių žmonių patiria T.Raskevičius ir kiti LGBT žmonės, keista tik tai, kad per jo vadovavimo komitetui laikotarpį LGBT bendruomenės klausimai svarstyti tik vieną kartą.

Ir to karto užteko, kad jis būtų žeminamas. Faktai rodo, priekabiauja R.Karbauskis tik todėl, kad T.Raskevičius yra LGBT bendruomenės narys. Ir tai pažeidžia įstatymą“, – sako A.Maldeikienė.

Primename, kad vasario mėnesį visuomenininkais prisistatantys asmenys skelbėsi surinkę 365 tūkst. parašų ir įteikę juos parlamento vadovei reikalavo, kad savo seksualinės orientacijos neslepiantis Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T. V. Raskevičius trauktųsi iš einamų pareigų.

Jų iniciatyvą parėmė R.Karbauskio vadovaujama valstiečių šešėlinė Vyriausybė. Kaip Eltai teigė R. Karbauskis, valstiečiai pasiryžę T. V. Raskevičiaus pašalinimo iš komiteto pirmininkų iniciatyvą tęsti, Seimui pateikiant rezoliuciją.

Politiko teigimu, komiteto pirmininko atstatydinimo reikalaujanti žmonių grupė turi pagrindą, nes esą T. V. Raskevičius diskredituoja Konstitucijos saugomą iš vyro ir moters susidedantį šeimos institutą, kad atstovauja tik vienai interesų grupei ir t. t.

Tačiau tiek T. V. Raskevčius, tiek valdančiosios daugumos lyderiai teigė neįžvelgiantys metamuose kaltinimuose nieko panašaus. Jų teigimu, T. V. Raskevičius, pirmininkaudamas komitetui, elgėsi dalykiškai ir profesionaliai. Be to, akcentavo jie, Seimo Žmogaus teisių komiteto veikloje pastaraisiais mėnesiais buvo svarstomi vos keli su LGBT susiję klausimai.

Tuo tarpu žurnalistas, visuomenės veikėjas Andrius Tapinas ketvirtadienį Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen įteikė daugiau nei 400 tūkst. surinktų vardų ir pavardžių sąrašą, reiškiantį palaikymą Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkui T.V.Raskevičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth