VTEK pradėjo tyrimą, ar buvusi kultūros viceministrė „atvėso“ po tarnybos

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė pradėti tyrimą dėl buvusios kultūros viceministrės Ingridos Veliutės įsidarbinimo Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vykdomame Kultūros ministerijos inicijuotame projekte.

Nacionalinė M.Mažvydo biblioteka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nacionalinė M.Mažvydo biblioteka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nacionalinė M.Mažvydo biblioteka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nacionalinė M.Mažvydo biblioteka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ingrida Veliutė<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ingrida Veliutė<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 5, 2021, 7:42 AM, atnaujinta Mar 5, 2021, 7:45 AM

„Komisija tirs, ar buvusi viceministrė nepažeidė įstatymo reikalavimo pasibaigus tarnybai vienus metus „atvėsti“, – BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

Tyrimą nutarta pradėti atsižvelgus į pranešimą apie viceministrės įsidarbinimą ir Kultūros ministerijos pateiktą informaciją.

Anot E. Ivanauskaitės, pranešime teigiama, kad dirbdama Kultūros ministerijoje I. Veliutė kuravo bibliotekų veiklą, tarp jų ir – Nacionalinės bibliotekos.

„Be to, teigta, kad ji šiuo metu dirba programoje, kurios finansavimo klausimą sprendė buvusio kultūros ministro politinė komanda, kuriai ir ji pati priklausė“, – sakė E. Ivanauskaitė.

Kultūros ministerija savo ruožtu informavo VTEK, jog buvusi viceministrė dalyvavo skiriant lėšas M. Mažvydo bibliotekai, taip pat sprendžiant dėl jos nuostatų pakeitimo patvirtinimo ir organizacinės struktūros projekto suderinimo.

„Pagal įstatymą, jeigu per pastaruosius vienus metus einant pareigas valstybės tarnyboje asmuo tiesiogiai rengė, svarstė ar priėmė sprendimus dėl juridinio asmens priežiūros, kontrolės, finansavimo ar turto, tuomet šis asmuo vienus metus negali eiti pareigų tame juridiniame asmenyje“, – sakė VTEK atstovė.

„Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo“, – pridūrė ji.

I. Veliutei pernai gruodį baigus darbą Kultūros ministerijoje, Nacionalinė biblioteka su ja sudarė terminuotą darbo sutartį koordinuoti projektą „Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimas“.

Šį 2,5 mln. eurų vertės projektą inicijavo Kultūros ministerija, kai joje dirbo I. Veliutė. Juo siekiama patobulinti Kultūros paso paslaugas ir sukurti specialią administravimo platformą.

Šiame projekte taip pat dirba buvusi ministro Mindaugo Kvietkausko patarėja Gabija Čepulionytė bei Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Jana Mikulevič.

Buvusi viceministrė I. Veliutė anksčiau BNS teigė prie projekto rengimo neprisidėjusi, nes tai buvo ne jos atsakomybių sritis.

„Nedirbau nei dėl pačios koncepcijos kūrimo, nei prie finansavimo gavimo ir nepriėmiau sprendimų dėl įstaigos, kurioje bus įgyvendintas projektas, pasirinkimo. Tai buvo ne mano atsakomybių sritis. Šiuo metu pareigos tikrai ne vadovaujančios, o su buvusių mano, kaip viceministrės, atsakomybių sritimi iš esmės nesusijusios“, – teigė ji.

I. Veliutė tvirtino ministerijoje kuravusi kultūros paveldo ir atminties institucijų politikos, kultūros turinio skaitmeninimo ir sklaidos klausimus.

VTEK šią savaitę gavo pranešimą ir dėl kitos buvusios kultūros viceministrės – Reginos Jaskelevičienės – darbo direktoriaus pavaduotoja ministerijai pavaldžiame Kultūros infrastruktūros centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.