Garsiai suimtas ir kelias paras areštinėje praleidęs R. Skaisgirys išteisintas tyliai

Prodiuseris Rolandas Skaisgirys beveik septynerius metus mynė teismų ir kitų teisėsaugos institucijų slenksčius, net dvi paras pagalėjo ant areštinės gultų, kol galiausiai išgirdo teismo sprendimą – nekaltas. O buvo kaltinamas tuo, esą dar 2013 m., organizuodamas renginį Kauno Zoologijos sodui paremti „Pirk dramblį“ davė kyšį partijai „Tvarka ir teisingumas“.

Rolandas Skaisgirys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rolandas Skaisgirys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rolandas Skaisgirys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rolandas Skaisgirys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 11, 2021, 10:36 AM, atnaujinta Mar 11, 2021, 11:43 AM

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį savo paskelbtoje nutartyje pareiškė, kad prekybos poveikio byloje skyrė per 112 tūkst. eurų baudą partijai „Tvarka ir teisingumas“ ir konfiskavo iš jos daugiau kaip 279 tūkst. eurų, o byloje figūravusiems asmenims skyrė lygtines laisvės atėmimo bausmes. Kaltinamasis verslininkas Rolandas Skaisgirys visiškai išteisintas.

Byloje taip pat kaltintą R. Skaisgirį teismas išteisino dėl kyšio davimo partijai „Tvarka ir teisingumas“, nes nenustatė, kad jis būtų padaręs veikų, turinčių nusikaltimo požymių.

Renginys „Pirk dramblį“ – ne kyšis. Tokią išvadą padarė bylą nagrinėjęs teisėjas Algirdas Gaputis.

Kaltinamajame akte buvo teigiama, kad renginio „Pirk dramblį“ organizavimą R. Skaisgirys partijai suteikė kaip kyšį, tačiau tam jokių įrodymų nebuvo pateikta. Tiek buvęs Seimo narys Rimas Antanas Ručys, tiek partija „Tvarka ir teisingumas“ buvo išteisinti dėl jiems pateiktų kaltinimų kyšio priėmimu iš R. Skaisgirio ir dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

„Manau, kad ši byla buvo politinė. Kai aš apsisprendžiau bandyti jėgas Vilniaus mero rinkimuose su partija „Tvarka ir teisingumas“, tai žinojo vos keli žmonės. Be to, juk, be manęs, partija turėjo dar penkis kandidatus. Po to, kai mane sulaikė, man buvo pateikti kaltinimai vos ne nusikalstamos grupuotės organizavimu. Iš viso buvau sulaukęs penkių kaltinimų. Galiausiai liko tik vienas – prekyba poveikiu.

Neva tai, partijai daviau kyšį renginį „Pirk dramblį“. Mes iš tikrųjų organizavome tą renginį. Pirmus metus surinkome apie pusę milijono, antrus metus – apie 400 tūkst. litų. Tuos pinigus savo nuožiūrą panaudojo Kauno Zoologijos sodas“ , – prisiminė prodiuseris R. Skaisgirys.

Renginį „Pirk dramblį“ buvo sumanęs pats prodiuseris. Jo globėju tuo metu buvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis, per apkaltą nušalintas prezidentas Rolandas Paksas.

„Už savo reklaminį laiką tame renginyje jis susimokėjo televizijai. O įvairių renginių globėjais yra buvusi ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, ir kiti buvę šalies vadovai. Tai, negi dabar juos visus reikėtų teisti“? – svarstė R. Skaisgirys.

Paklaustas, ar rimtai buvo apsisprendęs 2015 m. pavasarį, kaip partijos „Tvarką ir teisingumas“ kandidatas, dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose, prodiuseris teigė nebenorįs leistis į prisiminimus: „Tada buvo daug dalykų, kuriuos galima būtų vadinti labiau viešaisiais ryšiais. Tačiau tas mano kandidatavimas kažkam labai nepatiko ir buvo priimtas už gryną pinigą“.

Kam ir kodėl tuo metu galėjo trukdyti, R. Skaigirys teigė dabar dar kalbėti nenorįs, nors savo versiją dėl sulaikymo ir net arešto „ant narų“ turįs: „Po išteisinimo dar praėjo vos kelios valandos. Atrodo, turėčiau šokinėti iš laimės, bet jaučiuosi lyg maišu trenktas. Prisimenant, kas ir kaip vyko tuos septynerius metus, mane vis dar kausto šokas. Juk ši byla turėjo įtakos ir tam, kad subyrėjo mano asmeninis gyvenimas“.

Atsukdamas laiką į 2014 m. pabaigą, kai prie namų buvo suimtas ir nuvežtas į areštinę, prodiuseris prisipažino šiandien nustebęs tik dėl vieno dalyko: „Tada visų žiniasklaidos priemonių, išskyrus vieną laikraštį ir vieną televiziją, antraštės buvo siaubingos. Aš buvau rodomas kaip kone baisiausias nusikaltėlis. Bet va, kai teismas paskelbė mane išteisinęs, tvyro beveik kapų tyla. O juk mano reputacija sudirbta.

Tačiau ir prieš septynerius metus, ir šiandien esu dėkingas daugeliui savo verslo partnerių. Nė vienas jų nenutraukė su manimi ryšių ar turėtų sutarčių. Kai reikėjo, vaikščiojo į apklausas, nors buvo absoliučiai niekuo dėti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.