E. Gentvilas pasakė tai, ko kiti nedrįsta: D. Grybauskaitė pasiskiepijo dukart

Dabartinei daugumai iki šiol simpatizavusi buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę netikėtai pratrūko ir išdėjo į šuns dienas valdžios pastangas kovojant su pandemija.

 Lrytas.lt koliažas
 Lrytas.lt koliažas
 D.Grybauskaitė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 D.Grybauskaitė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 I.Šimonytė.<br> V.Skaraičio nuotr.
 I.Šimonytė.<br> V.Skaraičio nuotr.
 D.Grybauskaitė paragino pasiskiepyti visus.<br>D.Grybauskaitės/Facebook nuotr.
 D.Grybauskaitė paragino pasiskiepyti visus.<br>D.Grybauskaitės/Facebook nuotr.
Dalia Grybauskaitė ir Ingrida Šimonytė.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Dalia Grybauskaitė ir Ingrida Šimonytė.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-03-14 17:13

Buvusiai šalies vadovei užkliuvo ir nevykusi jos komunikacija, ir chaotiška vakcinacija. Anot D.Grybauskaitės, šis procesas esą vyksta nevaldomai.

Kodėl D.Grybauskaitė naująją Vyriausybę užsipuolė net nesulaukusi jos šimtadienio?

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo įsitikinimu, buvusi šalies vadovė esą siekia išlaikyti saugią distanciją galimų šios Vyriausybės nesėkmių atveju. „D.Grybauskaitė tiesiog nusprendė pasiskiepyti – iš pradžių tikra vakcina, o antrą kartą – ir politine“, – lrytas.lt sakė politikos senbuvis.

Anot E.Gentvilo, buvusi šalies vadovė visuomenės akimis yra vertinama kaip dabartinės premjerės Ingridos Šimonytės pribuvėja. „Dėl to ji tampa tarsi ir už viską atsakinga – ir už tai, ką I.Šimonytės Vyriausybė padarys, ir už tai, ko nepadarys“, – svarstė politikas.

Parlamentaro teigimu, gali būti, jog D.Grybauskaitė nusprendė neberizikuoti ir nesidalyti jai galinčia tekti atsakomybe. „Dabar ji nutarė apsidrausti ir aiškiai pasakyti, kad sutinka ne su viskuo ir taip savotiškai pasiskiepyti, kad nenukentėtų jos pačios įvaizdis“, – kalbėjo E.Gentvilas.

Liberalas aiškino, kad turbūt visiems akivaizdu, jog konservatoriai ir I.Šimonytė yra D.Grybauskaitės favoritai: „Todėl bet kokios dabartinės premjerės vadovaujamos Vyriausybės klaidos gali atrodyti, kaip savotiškas jos paveldas ir gali būti siejamos su pačia buvusia prezidente. Todėl dabar ji garsiai pasako: netapatinkite manęs su šia Vyriausybe“.

Kodėl pensininke tapusiai D.Grybauskaitei reikia tokių skiepų?

„Taip jau yra, kad net ir buvę prezidentai nenori visuomenėje prarasti turimo savo autoriteto.

Matome, kad tiek D.Grybauskaitė, tiek Valdas Adamkus yra reitingų viršūnėje ir turbūt yra nesmagu dėl kažkokių Vyriausybės, kurios net netvirtinai, klaidų staiga ristis į reitingų žemumas“, – svarstė E.Gentvilas.

Anot liberalo, nei D.Grybauskaitei, nei V.Adamkui nebūtina absoliuti tautos meilė, nes jie jau nekandidatuos. „Bet vis tiek smagu būti populiariausiųjų trejetuke. Ar norėtų kas nors iš trečios vietos staiga atsidurti tryliktoje? Turbūt, kad ne“, – mano E.Gentvilas.

Netrukus po savo 65-ojo gimtadienio D.Grybauskaitė paskelbė, kad buvo paskiepyta pirmąją vakcinos nuo koronaviruso doze ir paragino tą padaryti ir kitus.

„Oficialiai tapus „senjore“ buvau pakviesta pasiskiepyti. Nuskubėjau, nes skiepais pasitikiu iš principo.

Kasmet skiepijuosi nuo gripo. O skiepytis nuo koronaviruso – tai ir moralinė pareiga, kad neplatintume ligos ir apsaugotume kitus. Kviečiu nebijoti ir duoti tam virusui į kalus“, – po Santaros klinikų Šeimos centre atliktos skiepų procedūros paskelbė buvusi šalies vadovė.

Iš karto po to D.Grybauskaitė supeikė valdančiuosius teigdama, kad komunikacijos apie vakcinas iš valdžios pusės beveik neegzistuoja. Ji teigė pasigendanti pastovios žodinės, aiškinamosios komunikacijos. „To tikrai nematau, ir tai tikrai labai gaila, nes tai atspindi ir patį vakcinavimo procesą, kuris yra gana chaotiškas“, – LRT teigė prezidentė.

Anot D.Grybauskaitės, pernelyg daug atsakomybės suteikta regionų savivaldai bei šeimos gydytojams. Be to, kaip teigė buvusi prezidentė, vakcinavimo sąrašai neturėtų būti sudarinėjami rankiniu būdu.

„Jei tokia situacija bus, kai prasidės masinė vakcinacija, manau, turėsime labai daug problemų. (...) Kiek galima laukti ir nesitvarkyti, ir kažkokių atsitiktinių skaičių laukti, kad bus viskas gerai?“ – stebėjosi prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.