A. Bilotaitė – apie griežtinamus ribojimus per Velykas: „Neišleiskime džino iš butelio“

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad šventinį Velykų savaitgalį saugumo užtikrinimui bus mestos itin gausios policijos ir kitų tarnybų pajėgos, ir prašo žmonių įsivertinti, ar tikrai būtina keliauti. Ji pažymi, kad bus tikrinami ir keliaujantys traukiniais.

Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė, Renatas Požėla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė, Renatas Požėla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Judėjimo ribojimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Judėjimo ribojimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Judėjimo ribojimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Judėjimo ribojimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Judėjimo ribojimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Judėjimo ribojimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 31, 2021, 2:52 PM, atnaujinta Mar 31, 2021, 3:15 PM

„Nuoširdžiai prašau, kad visi susitelktumėme ir neišleistumėme džino iš butelio, todėl šiam savaitgaliui bus ruošiamasi ypatingai. Judėjimo ribojimams užtikrinti bus pasitelkta daugiau nei 3300 pareigūnų, kviesime prisijungti ir šaulius, į pagalbą ateis Viešojo saugumo tarnyba, VSAT, PAGD, karo policija“, – aiškino A.Bilotaitė.

Pasak jos, šventinį savaitgalį šalyje bus įrengti tiek stacioanarūs, tiek mobilūs patikros postai.

„Šis savaitgalis buvo tam tikras išbandymas ir mes stengiamės išmokti tas pamokas. Matėme spūstis, todėl buvo ne vienas pasitarimas, aptarta situacija, kad žmonės patirtų kuo mažiau nesusipratimų ir nepatogumų“, – kalbėjo ministrė.

Ji prašė žmonių įsivertinti, ar priežastis vykti į kitą savivaldybę yra tikrai svarbi, taip pat pabrėžė, kad keliaujančių bus prašoma policijai parodyti visus reikalingus dokumentus, tad derėtų jais pasirūpinti iš anksto.

„Noriu nuoširdžiai į visus kreiptis ir atkreipti dėmesį, kad postai tikrai bus, bus stabdomi automobiliai, tad įsivertinkite situaciją, ar jums tikrai reikia vykti“, – kalbėjo ministrė.

Pasak A.Bilotaitės, policija skirs dėmesį ne tik judėjimo ribojimų užtikrinimui, bet taip pat užtikrins viešųjų erdvių kontrolę, tikrins informaciją apie viešus susibūrimus.

Pažymima, kad bus tikrinami ir traukiniais keliaujantys žmonės.

Ministrė teigė, kad ateityje bus svarstoma ir tai, kokias išimtis galima būtų taikyti paskiepytiems arba COVID-19 jau persirgusiems asmenims.

„Suprantame, kad žmonės yra įsitempę ir jaučia psichologinį nuovargį dėl užsitęsusios pandemijos, tačiau situacija išlieka gana sudėtinga, sergamumas koronaviruso infekcija nemažėja“, – kiek anksčiau trečiadienį sakė A.Bilotaitė.

Judėjimo ribojimai padėjo sumažinti britiškosios atmainos plitimą

Pasak premjerės I.Šimonytės, judėjimo ribojimai buvo turbūt pagrindinė priežastis, kodėl Lietuvoje nespėjo per daug išplisti britiškoji koronaviruso atmaina.

„Žinau, kad žmones tai erzina ir pykdo, bet savo vaidmenį tie judėjimo ribojimai suvaidino, ir manau, kad jis buvo teigiamas. Pagrindinis prašymas per Velykas, kad to judėjimo vis dėlto būtų mažiau, nes labai nesinorėtų, kad šios Velykos pakartotų tai, kas nutiko praėjusiais metais po Vėlinių. Tada tas judėjimas buvo irgi labai intensyvus, mes turėjome labai labai spartų bangos plitimą.

Nors tikrai suprantu žmonių savijautą ir dėl jos apgailestauju, bet labai prašau per Velykas išvengti tų intensyvių kontaktų, nes tai mums leistų primažinti bangos kėlimą ir jau pirmadienį galėtumėme žiūrėti, kokia situacija ligoninėse, kokia epidemiologinė situacija, ir tada spręstumėme, ar reikės papildomų suvaržymų“, – sakė I.Šimonytė.

Praėjusį savaitgalį policija apgręžė beveik 1,4 tūkst. automobilių, už ribojimų nesilaikymą surašyti 102 administracinių nusižengimų protokolai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.