VSAT gavo pranešimą iš Lenkijos: griežtėja sąlygos įvažiuojant į šalį

Įvažiuojant į Lenkiją reikia turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą – apie tai Lenkijos pasieniečiai informavo Lietuvos VSAT.

Įvažiuojant į Lenkiją reikia turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą – apie tai Lenkijos pasieniečiai informavo Lietuvos VSAT.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Įvažiuojant į Lenkiją reikia turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą – apie tai Lenkijos pasieniečiai informavo Lietuvos VSAT.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2021, 2:41 PM

Pasak kaimyninės šalies pareigūnų, asmuo, vykstantis į Lenkiją jūros keliu reguliariais keltų reisais, taip pat sausumos keliais su Čekija, Lietuva, Vokietija ir Slovakija bet kokia transporto rūšimi arba pėsčiomis, privalo turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Testas turi būti atliktas ne vėliau kaip prieš 48 val. ir išverstas į lenkų arba anglų kalbas.

Jeigu asmuo nepateikia testo rezultatų, bet primygtinai nori kirsti Lenkijos valstybės sieną, tai prieš įvažiuodamas į šalį jis privalo nurodyti adresą, kuriuo įsipareigos karantinuotis 10 dienų.

Be to, kaip informavo Lenkijos pasieniečiai, Šengeno erdvės šalių piliečiai, turintys neigiamą COVID-19 testą, atvykę į Lenkiją karantinuotis neprivalo. Kitų šalių piliečiai, gyvenantys Lenkijoje arba turintys laikiną leidimą gyventi joje, atvykę į šalį turi 10 dienų karantinuotis.

Minėtoje tvarkoje yra ir kitų aplinkybių ar išimčių. Dėl to tikslintis siūloma Lenkijos diplomatinėse atstovybėse, daugiau informacijos taip pat skelbiama ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.