G. Nausėdos patarėjas: SAM turėtų taikyti „pigių skrydžių“ bendrovių taktiką

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas, ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta teigia, kad siekiant suaktyvinti vakcinaciją Lietuvoje reikia taikyti „pigių skrydžių“ bendrovių taktiką.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simonas Krėpšta. <br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Simonas Krėpšta. <br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-01 10:10

„Kai kurie miestai taiko pigių skrydžių bendrovių taktiką, t.y. žino, koks yra žmonių atėjimo skiepytis procentas juos pakvietus ir tiesiog pakviečia šiek tiek daugiau žmonių negu tą dieną jie planuoja paskiepyti, taip užtikrindami, kad visas suplanuotas vakcinų kiekis būtų panaudotas“, – LRT radijui sakė S. Krėpšta.

Komentuodamas situaciją, kad pastarosiomis dienomis kyla vis daugiau diskusijų dėl Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) sudarytų prioritetinių grupių, prezidento patarėjas akcentavo, kad SAM taktika turėti didelį skaičių tokių grupių lėtina vakcinacijos procesą.

„Turint labai daug skirtingų prioritetų galima nesunkiai prognozuoti, kad tas procesas, atrenkant tuos žmones, yra lėtesnis. Tokia taktika, kurios dabar imasi SAM, galėtų būti taikoma, kai būtų galima labai greitai išfiltruoti tuos žmonių sąrašus pagal pasirinktus prioritetus. Be abejo, šitoje vietoje yra kur tobulėti“, – kalbėjo Simonas Krėpšta.

Senjorų vakcinacija vis dar kelia problemų

Prezidento patarėjas akcentavo, kad šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerijos skiepijimo „taiklumas“ turėtų būti suaktyvintas. Lyginant su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis, S. Krėpštos teigimu, Lietuva vis dar yra Europos Sąjungos sąrašo gale pagal paskiepytą senjorų skaičių.

„Tik 39 procentai asmenų Lietuvoje daugiau kaip 80 metų yra gavę pirmą skiepą, o, pavyzdžiui, Airijoje tokių asmenų yra 94 procentai, Danijoje – 75 procentai, Švedijoje – 88 procentai. Turint galvoje, kad visos šios šalys gavo tiek pat vakcinų, kaip ir mes, nes jos tiekiamos pagal gyventojų skaičių“, – argumentavo S. Krėpšta.

S. Krėpštos teigimu, komunikacijos trūkumas yra pagrindinis aspektas, kuris neleidžia sklandžiai pasiekti visų skiepijamų prioritetinių grupių, todėl reikia papildomų pastangų.

„Girdime iš savivaldybių ir kitų institucijų, kad su senjorais sunku susisiekti, registruose nėra telefonų numerių ir pan. Šioje vietoje, be abejo, reikia aktyvinti informavimo kampaniją, reikia turėti atvirą registravimo sistemą, kurioje senjoras pats galėtų pasiskambinti ir užsiregistruoti skiepui“, – komentavo prezidento patarėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.