Į VRK narius G. Nausėda teikia Š. Liekio ir A. Vaišnio kandidatūras

Prezidentas Gitanas Nausėda teikia Seimui profesorių Šarūno Liekio ir Andriaus Vaišnio kandidatūras į naujos sudėties Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narius, penktadienį pranešė Prezidentūra.

Šarūnas Liekis ir Andrius Vaišnys.<br>Lrytas.lt koliažas
Šarūnas Liekis ir Andrius Vaišnys.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 10:04 AM

Š. Liekis 1998 metais Brandeiso universitete (JAV) apsigynė socialinių mokslų daktaro laipsnį, 2005 metais Vilniaus universitete įvykdė habilitacijos procedūrą. 1997–2001 metais Š. Liekis buvo Atviros Lietuvos fondo programų direktorius, nuo 2001 metų – Mykolo Romerio universiteto docentas. Šiuo metu Š. Liekis eina Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesoriaus, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekano pareigas.

Jis taip pat yra vienas Vilniaus politikos analizės instituto (VPAI) steigėjų, VPAI tarybos pirmininkas, dirba įvairiose tyrimų ir konsultavimo darbo grupėse Lietuvoje ir užsienyje.

A. Vaišnys 2003 metais Vilniaus universitete (VU) apsigynė socialinių mokslų daktaro laipsnį, o nuo 2014 metų yra VU Komunikacijos fakulteto profesorius. 1997–2006 metais A. Vaišnys buvo Seimo spaudos tarnybos vadovas, 2006–2008 metais ėjo VU Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto direktoriaus, 2007–2017 metais – VU Komunikacijos fakulteto dekano pareigas.

Šiuo metu A. Vaišnys yra Lietuvos nacionalinės bibliotekos (LNB) Informacijos ir komunikacijos mokslų departamento direktorius, einantis LNB generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas, taip pat Valstybei reikšmingų minėjimų ekspertų komisijos narys.

VRK sudaro Seimas po eilinių Seimo rinkimų praėjus ne mažiau kaip 140 ir ne daugiau kaip 200 dienų. Į VRK gali būti siūlomas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos pilietis, turintis aukštąjį išsilavinimą, kuris pagal Seimo rinkimų įstatymą gali būti kandidatu į Seimo narius ir per paskutinius trejus Seimo, prezidento, savivaldybių tarybų rinkimus, rinkimus į Europos Parlamentą arba referendumus nebuvo atleistas iš rinkimų ar referendumo komisijos už rinkimų įstatymų ar referendumo įstatymo pažeidimą.

Po du kandidatus į VRK siūlo prezidentas, teisingumo ministras, Lietuvos teisininkų draugija. Pirmininko kandidatūrą teikia Seimo pirmininkas. Po vieną komisijos narį teikia partijos, gavusios Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.