Gidą nustebino radinys prie Kauno tvirtovės įtvirtinimų – įspūdingos vietos neapsaugojo net užtvaras

Kauno tvirtovės fortų ir įtvirtinimų lankytojai ne tik grožisi šiuo palikimu, bet ir palieka šiukšlių – jas tenka rinkti kitiems žmonėms. Kokių lankytojų šioje vietoje būta, liudija pievoje išmesti vienkartiniai švirkštai.

Apžvalgos aikštelę primenančioje vietoje pramogautojai palieka šiukšlių.<br>D.Ramanausko nuotr.
Apžvalgos aikštelę primenančioje vietoje pramogautojai palieka šiukšlių.<br>D.Ramanausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-04 14:13

Vilijampolėje, Kėdainių gatvėje, yra dar XIX amžiuje pastatytų Kauno tvirtovės Linkuvos įtvirtinimų, kurie buvo įrengti strategiškai patogioje vietoje, likučiai.

Dabar šią vietą, primenančią apžvalgos aikštelę, mėgsta lankyti kauniečiai, nes nuo jos atsiveria gražus Senamiesčio vaizdas. Tačiau pramogautojai neretai ten palieka šiukšlių ir tai piktina gyventojus.

Kaunietis gidas Deimantas Ramanauskas pasakojo, kad Linkuvos įtvirtinimus lanko neretai, nes vieta graži. Taip pat jis rengia ekskursijas, susijusias su Kauno geto žydų vaikų istorijomis. Netoli Linkuvos įtvirtinimų yra senosios Vilijampolės žydų kapinės, todėl su ekskursantais praeina ir pro įtvirtinimus.

„Labai pikta, kad šioje vietoje kažkas vis bando susikurti laužą, nors to daryti negalima. Taip pat vis mėtosi šiukšlių. Daugiausia tai vienkartinės maisto pakuotės, maišai, buteliai. Kelis kartus pats tas šiukšles rinkau.

Bet prieš kelias dienas pastebėjau, kad ten primėtyta ir vienkartinių švirkštų. Jų rinkti nesiryžau“, – sakė vyras.

Neapsikentęs, kad vietovė netvarkoma, D.Ramanauskas sakė kreipęsis į savivaldybę, kad Linkuvos įtvirtinimai būtų geriau prižiūrimi, bet atsakymo negavęs.

Kauno savivaldybės įmonės „Kauno švara“ atstovas Jonas Tumpa sakė, kad Linkuvos įtvirtinimus turi prižiūrėti viešoji įstaiga „Kauno tvirtovės parkas“.

Šios organizacijos vadovas Egidijus Bagdonas pasakojo, kad prieš keletą metų Linkuvos įtvirtinimai buvo šiukšlinami dar labiau. Kažkas net buvo atgabenęs ir išmetęs nemažai seno šiferio lakštų.

„Po to atvejo prie įtvirtinimų įrengėme užtvarą. Bet žmonės gali užlipti ant kalvos, ten pasėdėti. Gaila, kad jie savo šiukšlių neišsineša.

Tą vietą periodiškai tvarkome, bet kiekvieną dieną prižiūrėti įtvirtinimų nėra pajėgų. Gerai, kad neabejingi kauniečiai praneša apie tokius atvejus, mes į pranešimus visada reaguojame“, – sakė E.Bagdonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.