Bausmių vykdymo sistemai gerinti – nauji projektų valdymo principai

Įgyvendinant naujus projektus Teisingumo ministerija (TM) ir jai pavaldžios institucijos pasitelks kartu su LR Vyriausybės kanceliarija (LRVK) įdiegtą projektų valdymo sistemą. Tikimasi, jog nauji projektų valdymo principai leis įgyvendinti numatytus darbus greičiau bei kokybiškiau.

 Projektų valdymo principai – gerinant bausmių vykdymo sistemą.<br> V.Balkūno nuotr.
 Projektų valdymo principai – gerinant bausmių vykdymo sistemą.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2021, 4:38 PM

Naudos modernius metodus

Siekiant geriau įgyvendinti Vyriausybės iškeltus uždavinius ir įgyvendinti užsibrėžtus tikslus kuo optimaliau panaudojant turimus resursus, TM kartu su LRVK ministerijoje įdiegė projektų valdymo sistemą bei organizavo eilę mokymų specialistams, dirbsiantiems su svarbiausiais institucijos projektais, įtrauktais į ministro Projektų portfelį.

„Teisingumo ministerijoje jau turime būrį specialistų, parengtų dirbti naudojant projektų valdymo principus, tad, manome, jog ateityje projektai bus įgyvendinti išnaudojant modernių sistemų privalumus, greičiau ir kokybiškiau“, – sako TM Strateginio planavimo ir stebėsenos grupės vadovas Artūras Dembskis.

Šiuo metu 15 TM specialistų surengti baziniai projektų valdymo mokymai bei detalūs projektų valdymo mokymai.

Jau dabar matoma, jog pasinaudojant projektų valdymo principais projekto valdymas taps ne tik aiškesnis, bet bus galima efektyviau organizuoti darbą išvengiant dubliuojančių funkcijų, laiku numatyti ir įvertinti potencialias rizikas, paprasčiau įtraukti į projektą naujus asmenis bei institucijas, greičiau keistis aktualia informacija bei atlikti kitus veiksmus, būtinus norint projektus įgyvendinti ne tik greitai, bet ir kokybiškai.

Pradedami pirmieji projektai

Vienas projektų, kurį įgyvendinant numatoma taikyti projektinio valdymo būdus ir metodus – sudėtingas ir daugiaplanis bausmių vykdymo sistemos kokybės gerinimo projektas, įtrauktas į Teisingumo ministerijos projektų portfelį.

Šį projektą įgyvendins Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos. Įgyvendinant iniciatyvą numatoma taikyti projektinio valdymo būdus ir metodus, kurie yra įdiegti Teisingumo ministerijai bendradarbiaujant su LRVK ir yra LRVK vykdomo projekto „Viešosios politikos pokyčių sistemos sukūrimas ministerijose“ dalis.

„Tikimės, kad projektinio valdymo metodų taikymas padės užtikrinti efektyvų projekto veiklų įgyvendinimą ir valdymą, tinkamai apibrėžti projekto rizikas, paskirstyti projekto įgyvendinimui skirtus išteklius, o prireikus – valdyti ir būtinus projekto pokyčius“, – sako A. Dembskis.

Visose ministerijose – viena sistema

Teisingumo ministerija – viena iš keturiolikos šalies ministerijų, kuriose diegiamas projektinis valdymas.

Bandomasis projektinio valdymo diegimo projektas buvo įgyvendintas LR Vyriausybės kanceliarijoje, o nuo 2018 metų pabaigos projektų valdymo sistemos pradėtos diegti ministerijose, kad visos institucijos galėtų lengviau bendradarbiauti įgyvendindamos bendrus projektus ir dirbtų pagal tuos pačius standartus. Nustatytos bendros projektų valdymo taisyklės, organizuojami darbuotojų mokymai projektų valdymo kompetencijoms ugdyti.

Projekto „Viešosios politikos pokyčių sistemos sukūrimas ministerijose“ metu bus įdiegta projektų apimties, biudžetų, terminų, išteklių bei rizikų valdymo metodika, kuri sustiprins ministerijų veiklų koordinavimą, produktyvumo augimą, projektų valdymo procesų tobulinimą, priemonių, skirtų efektyviam valstybės išteklių valdymui, diegimą bei tobulinimą.

Projektą visose 14 ministerijų planuojama užbaigti 2021 metais.

Projektas „Viešosios politikos pokyčių sistemos sukūrimas ministerijose“ finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.