Kas, kur, kada: nuo Visagino iki pajūrio

Paežeriai

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2021-04-10 16:08

Gavę informacijos aplinkosaugininkai nuvyko patikrinti Šiaulių rajone esančio Paežerių ežero. Nurodytoje vietoje jie rado du bučius, įdėtus į pralaidos vamzdį. Bučiuose aptiktos keturios lydekos.

Nutarta brakonieriaus palaukti pasaloje. Jis netrukus buvo sučiuptas nusikaltimo vietoje.

Šiuo metu prasidėjęs lydekų nerštas ir jas gaudyti draudžiama. Asmeniui, sugavusiam lydekas draudžiamais įrankiais, gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 960 eurų.

Šiauliai

Paskelbti miesto savivaldybės iniciatyva rengtų geriausio darbdavio rinkimų nugalėtojai. Pirmąją vietą laimėjo JAV įmonių grupei priklausanti plastikinius langus ir duris gaminanti bendrovė „Ltintus“.

Antroji vieta skirta dviračių gamintojai bendrovei „Baltic Vairas“, trečioji – telekomunikacijų įmonėms klientų aptarnavimo ir pardavimų paslaugas teikiančiai bendrovei „Extra Services“.

Iš trijų dešimčių pretendentų laimėtojai buvo atrinkti pagal mokamo atlyginimo dydį, jo augimą, darbuotojų skatinimus, aplinką tausojančius sprendimus, bendruomeniškumą.

Radviliškis

Sunkiomis lėtinėmis ligomis sergantiems rajono gyventojams bus labiau prieinama gydytojų pagalba – į jų namus Radviliškio, Šeduvos ir Baisogalos pirminės sveikatos priežiūros centruose dirbantys medikai atvažiuos nupirktais naujais automobiliais „Renault Cadjar“.

Mašinos nupirktos įgyvendinant ES struktūrinių fondų finansuojamą projektą, pagal kurį jau įsigyta ir medicinos įrangos, suremontuotos patalpos. Visa projekto vertė – 0,43 mln. eurų.

Marijampolė

Nuo šuniukų pardavėjais apsimetančių aferistų nukentėjo du marijampoliečiai, populiariame interneto portale radę skelbimus. 62 metų vyras norėjo įsigyti taksų, o 36 metų marijampolietis – labradorų veislės šuniuką. Abu pirkėjai į tariamų pardavėjų sąskaitas pervedė po 200 ir 300 eurų avanso neįtardami, kad užkibo ant sukčių jauko.

Kai pinigai buvo pervesti, pardavėjai dingo lyg į vandenį, nebeatsiliepė į skambučius. 36 metų marijampolietis buvo atkaklus – nuvyko į Alytų pagal skelbime nurodytą adresą, bet paaiškėjo, kad tame name gyvenantys žmonės niekada nepardavinėjo šuniukų.

Musteniai

Elektrėnų savivaldybėje ugniagesiai skubėjo gelbėti vaiko. Penkiametis, žaisdamas slėpynių, įstrigo tarp dūmtraukio ir krosnies. Vaikas įlindo į siaurą tarpą, pasuko galvą ir nebegalėjo jos pajudinti.

Gelbėtojai sutepė sienas skystu muilu bei aliejumi ir išlaisvino berniuką. Vaikas nenukentėjo.

Rusnė

Šilutės rajone bebrai baigia nugraužti storą medį. Biologai mano, kad šiems gyvūnams paprasčiausiai trūksta maisto. Jie nugraužė jau ne vieną mažesnį medį. Prieš keletą metų Rusnėje buvo rekonstruota polderių sistema, kanaluose iškirsta nemažai medžių, išvalyti krūmynai. Tikriausiai nebetekę įprastų augalų bebrai ėmėsi saloje augančių didelių medžių.

Pagraužę medžius bebrai paprastai juos nusigabena į saugią vietą ir naikina toliau.

Nežinia, kaip jiems pavyktų nusitempti tokį didžiulį medį.

Biržai

Į policininkų rankas pateko vagyste įtariamas 47 metų biržietis, kai iš vieno daugiabučio namo sandėliuko buvo pavogta vaizdo kamera. Kitą dieną sulaikytas įtariamasis buvo atvežtas apklausti į policijos komisariatą. Į tyrėjo kabinetą jis buvo atvestas surakintomis rankomis.

Dar net nepradėjus apklausos biržietis ėmė žerti priekaištus. Į raginimą nusiraminti jis nekreipė dėmesio ir spyrė tyrėjui į koją. Agresyvus vyras kaipmat buvo sutramdytas. Jis buvo blaivus. Pareigūnui medikų pagalbos neprireikė.

Nemirseta

Pajūryje šalia Palangos atsiras naujas traukos objektas – Klaipėdos universitetas, bendradarbiaudamas su Palangos savivaldybe, planuoja restauruoti Nemirsetos gelbėjimo stotį ir pritaikyti ją edukacinei veiklai.

Nemirsetos gelbėjimo stotis – vienintelė išlikusi Lietuvoje iš šešių tokios paskirties XIX amžiaus statinių. Šis kultūros paveldo objektas bus restauruojamas, čia žadama įkurti jūros aplinkos tyrimo stotį. Dar viena idėja – įrengti jūrinių sporto šakų centrą – laboratoriją. Klaipėdos universitetas jau parengė pastato restauravimo ir pritaikymo projektą.

Dūkšteliai

Nors pastaruoju metu saulės netrūko, ant kai kurių Ignalinos rajono ežerų vietomis dar slūgso patežusio ledo lopai. Jie buvo pražūtingi stirnai, ketinusiai perbėgti Parsvėtaičio ežerą.

Ugniagesiams gelbėtojams žmonės pranešė, kad maždaug 30 metrų nuo kranto skęsta stirna. Ją gelbėtojai pasiekė gelbėjimo rogėmis. Gyvūnas iki tol, matyt, ilgai murdėsi šaltame vandenyje ir bandė pats išsigelbėti, tačiau pritrūko jėgų. Stirną ugniagesiai į krantą pargabeno jau be gyvybės ženklų ir perdavė medžiotojams.

Noriūnai

Pareigūnų dėmesio sulaukė Kupiškio rajone gyvenanti 50-metė moteris. Dar prieš savaitę jai buvo nustatytas COVID-19, nurodyta izoliuotis namuose.

Pareigūnai atvyko patikrinti, kaip moteris laikosi saviizoliacijos sąlygų, tačiau namus rado tuščius – moteris išvyko pasisvečiuoti. Dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo pareigūnai iškėlė bylą. Vos tik moteris pasveiks, jos laukia apklausa policijoje.

Alytus

Miesto savivaldybė, norėdama sumažinti daugelio vairuotojų susierzinimą dėl remontuojamų gatvių ir juos bent kiek pralinksminti, gatvėse ir žiedinėse sankryžose prie rekonstruojamo geležinkelio viaduko pastatė originalius ženklus: „Dėl visko kaltas meras“, „Kada paskutinį kartą sukai į kairę?“, „Viaduką greit turėsim, jei trupucį pakentėsim“, „Dievas, apkalbos ir remontai – amžini“.

Anksčiau prie vienos remontuojamos gatvės vairuotojus kantrybės mokė užrašas „Vilniuje – spūstis, Alytuje – tik spūstukė“.

Klaipėda

Baltijos prospektą remontuojantys darbininkai rado metro ilgio daiktų, primenančių sprogmenis.

Atvykę išminuotojai nustatė, kad rasta dvylika 115 mm artilerijos sviedinių. Ugniagesiai sprogmenis gabenančius išminuotojus palydėjo į Kairių poligoną.

Ringaudai

Trečiadienio vakarą Kauno rajone driokstelėjo sprogimas ir įsiplieskė didžiulis gaisras – dviejų aukštų namas paskendo liepsnose, o jo 79 metų šeimininkas apdegė rankas ir galvą.

Manoma, kad sprogimą galėjo sukelti gamtinių dujų nuotėkis.

Liepsnos nusiaubė antrą aukštą ir nemažą dalį stogo. Be garbaus amžiaus šeimininko, per sprogimą name daugiau nieko nebuvo. Liepsnas malšino net penkios ugniagesių automobilinės cisternos, suspėta apsaugoti pirmą aukštą.

Panevėžys

Viename Ramygalos gatvės bendrabutyje kiaušiniais buvo apmėtytos buto durys. Tą vakarą bendrojo naudojimo koridoriuje žmonės girdėjo triukšmą. Kadangi laiptinėje dažnai triukšmauja jaunimas, gyventojai į tai nekreipė dėmesio.

Tik po kurio laiko pradaręs duris šeimininkas pamatė ant kilimėlio numestus sudaužytų kiaušinių lukštus. Durys buvo apvarvėjusios kiaušinių tryniais ir baltymais. Chuliganas į duris buvo paleidęs 2 kiaušinius.

Eidamas į automobilių turgų vyras Pušaloto gatvėje pastebėjo iš vieno namo rūkstančius dūmus. Netrukus pasirodė ir ugnies liežuviai. Atskubėję ugniagesiai viduje rado be sąmonės susmukusią seną šeimininkę. Ji buvo išnešta į kiemą ir perduota medikams.

Smalkėmis apsinuodijusi moteris atsidūrė ligoninėje. Per gaisrą išdegė mansarda.

Klaipėda

Ketvirtadienį įvyko naujojo Smiltynės perkėlos kelto korpuso blokų sujungimo ceremonija. Šiuo įvykiu pažymėtas naujas laivo statybos etapas. Keltą statančios Vakarų Baltijos laivų statyklos atstovų teigimu, liepą laivas bus nuleistas į vandenį. Kelto statyba atsieis 6,5 mln. eurų. Naujasis keltas bus 60 m ilgio, 14 m pločio. Juo bus galima vežti iki tūkstančio keleivių arba ne mažiau kaip 40 lengvųjų automobilių ir 600 keleivių. Laive bus sumontuota aukščiausius saugos ir priešgaisrinius reikalavimus atitinkanti įranga. Planuojama, kad keltas dirbs ir Naujosios, ir Senosios perkėlos terminaluose. Smiltynės perkėlos paslaugomis per metus pasinaudoja per 2 mln. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.