P. Gražulis prisišokinėjo? Kontrolierė įžvelgia galimus Lygių galimybių įstatymo pažeidimus

Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė teigė įžvelgianti galimus Lygių galimybių įstatymo pažeidimus reklamoje, kurioje nusifilmavo Seimo narys Petras Gražulis, šokinėjantis skambant prieš homoseksualius asmenis nukreiptai muzikai.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
Birutė Sabatauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Birutė Sabatauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Birutė Sabatauskaitė.<br>J.Petronio nuotr.
Birutė Sabatauskaitė.<br>J.Petronio nuotr.
Birutė Sabatauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Birutė Sabatauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Vaizdo klipo stop kadras.<br>Stop kadras
Vaizdo klipo stop kadras.<br>Stop kadras
Petras Gražulis.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 13, 2021, 12:45 PM, atnaujinta Apr 13, 2021, 5:28 PM

„Vakar dienos įrašą vertinu neigiamai, potencialiai taip pat įžvelgiu Lygių galimybių įstatymo pažeidimus įmonės, kuri reklamuoja savo paslaugas, naudodama ir skleisdama informaciją, kuri žemina asmenis dėl jų priklausymo ir jų lytinės orientacijos“, – kalbėjo B.Sabatauskaitė.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė lrytas.lt teigė, jog šiuo metu tikslinamos ir vertinamos aplinkybės, ar turėtų būti pradėtas tyrimas dėl galimo Lygių galimybių įstatymo pažeidimo.

Homofobiškais pasisakymais garsėjantis politikas, palaikydamas prieš karantino suvaržymus protestuojančius sportininkus, kartu su jais nufilmavo ir į vaizdo klipų dalijimosi platformą patalpino šokį, kuris atliekamas skambant homoseksualius žmones pašiepiančiam kūriniui „Kas nešokinės“. Plačiau apie tai galite skaityti čia.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė: P.Gražulio elgesys bus svarstomas

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė, komentuodama vaizdo įrašą teigė, kad toks P.Gražulio elgesys bus svarstomas Seimo komisijos posėdyje.

„Nenorėčiau daryti jokių išankstinių vertinimų, nesu ta institucija, kuri cenzūruoja lietuviškas dainas,– ar ši daina uždrausta Lietuvoje, nežinau, bet Seimo nario elgesį mes galime aptarti Komisijos posėdyje“,– teigė LVŽS frakcijos seniūnė A. Norkienė.

Pasak politikės, ar Seimo nariui galima dalyvauti tokio pobūdžio reklamose, taip pat ketinama svarstyti Seimo posėdyje.

„Aš iš anksto jokios nuomonės nenorėčiau reikšti, nes Komisija yra priėmusi tokias taisykles, kad tik išklausę visas puses galime turėti objektyvią nuomonę“,– teigė A. Norkienė.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen: sugeba nemaloniai nustebinti

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį tokį P.Gražulio elgesį pavadino „nemalonia staigmena“.

„Petras Gražulis yra tas Seimo narys, kuris, atrodo, jau niekuo nenustebins, bet kaskart sugeba nemaloniai nustebinti“, – antradienį žurnalistams komentavo ji.

Prieštaringais pasisakymais prieš homoseksualus garsėjantis Seimo narys P. Gražulis apie išplatintą vaizdo įrašą, kuriame šokama pagal lietuvišką muzikinį kūrinį „Kas nešokinės“, sakė, kad buvo pakviestas palaikyti prieš karantino suvaržymus protestavusių sportininkų, o tokį muzikinį kūrinį neva pasiūlę sportininkai.

Toks Seimo nario elgesys sulaukė ir policijos pareigūnų dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.