A. Armonaitė atmeta kritiką: Seimo nariams turėti savo nuomonę dar neuždrausta

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė atmeta koalicijos partnerių iš Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) išsakytą kritiką, kad Laisvės partija Seime neva teikia su koalicijos partneriais nesuderintus siūlymus.

Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 10:04 AM

Ekonomikos ir inovacijų ministrės nuomone, Seimo nariai gali turėti savo poziciją ir teikti įvairius siūlymus, tačiau A. Armonaitės vadovaujamos partijos prioritetais, jos teigimu, šioje Seimo sesijoje išlieka narkotinių medžiagų dekriminalizacija ir partnerystės įstatymas.

„Seimo nariai turi visokių pasiūlymų arba pakomentuoja, kad, jų nuomone, viena ar kita idėja yra gera. Aš manau, tai nėra uždrausta, ir tikiuosi, kad liberalais save laikantys koalicijos partneriai supras, kad Seimo narys gali turėti visokių pasiūlymų, juos registruoti ir kviesti apie juos diskutuoti“,– „Žinių radijui“ trečiadienį kalbėjo A. Armonaitė.

Laisvės partijos pirmininkė pabrėžė, kad jų frakcija šioje Seimo sesijoje koncentruosis būtent į partnerystės ir dekriminalizacijos projektų įgyvendinimą.

„Laisvės partija pavasario sesijoje yra įsivardinusi Seime, kad dės visas pastangas ir jai prioritetas yra siekti baudžiamųjų įstatymų už nedidelio kiekio psichoaktyvių medžiagų turėjimą panaikinimo, kad mūsų jaunimo nekištumėm į kalėjimus, o užsiimtumėm prevencija. Antras dalykas yra partnerystės įstatymas“,– tvirtino A. Armonaitė.

Daug kritikos susilaukė Laisvės partijos siūlymas į Administracinių nusižengimų kodeksą įtraukti bausmes už neapykantos kalbą. Tai, pasak LRLS seniūno Eugenijaus Gentvilo, yra vienas iš siūlymų, dėl kurio su koalicijos partneriais nebuvo susitarta. Savo ruožtu A. Armonaitė pabrėžė, kad šį siūlymą projekto autoriai atsiėmė, o prie jo, esant poreikiui, grįš ateityje, kai tam bus geriau pasiruošta.

„Frakcija atsiėmė siūlymus dėl neapykantos kalbos tam, kad būtų daugiau diskusijos ir kad idėja padėti blogiausioje padėtyje esantiems nebūtų sugadinta. Nes ten nieko panašaus, tikrai jokių intencijų apie žiniasklaidos cenzūrą, tačiau, jeigu bent kilo tokia regimybė, mes nutarėm atsiimti ir tiesiog geriau tam pasiruošti“,– teigė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad balandžio 3 d. LRLS frakcijos seniūnas E. Gentvilas išsakė kritiką Laisvės partijos atstovams Seime. LRLS frakcijos seniūno teigimu, koalicijos partneriai į darbotvarkę parlamento pavasario sesijos pradžioje įtraukė neaptartus ir nesuderintus klausimus, o tai, pasak E. Gentvilo, trukdo pasiekti pagrindinius tikslus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.