Genocido centro vadovu V. Čmilytė-Nielsen siūlo skirti istoriką A. Bubnį

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) vadovu Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen siūlo skirti šio centro Tyrimo departamento direktorių Arūną Bubnį.

Prezidentas Gitanas Nausėda, Seime, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda, Seime, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda, Seime, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda, Seime, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-14 13:31, atnaujinta 2021-04-14 15:26

Trečiadienį šią kandidatūrą parlamento vadovė telefonu aptarė su prezidentu Gitanu Nausėda ir įregistravo nutarimo projektą, BNS patvirtino V. Čmilytės-Nielsen atstovas Paulius Žeimys.

„Siekiau, kad naujasis Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovas turėtų stiprų palaikymą tiek pačiame centre, tiek istorikų bendruomenėje. Dr. A. Bubnys tikrai atitinka šiuos reikalavimus ir puikiai išmano Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro veiklą“, – sakė parlamento vadovė.

„Po išsamių konsultacijų Seime manau, kad jis galės suvienyti centro darbuotojus, užtikrinti centro tyrimų nešališkumą ir tinkamai eiti centro direktoriaus pareigas“, – Seimo pirmininkės poziciją perdavė jos atstovas.

Seimas prieš porą savaičių iš Genocido centro direktoriaus pareigų atleido nuo praėjusių metų liepos šias pareigas ėjusį Adą Jakubauską.

Situaciją centre tyrusi Seimo darbo grupė konstatavo, kad direktoriui nepavyko užtikrinti sklandaus institucijos darbo, kilo susipriešinimas tarp darbuotojų, o viešai nagrinėjama situacija centre menkina įstaigos dalykinę reputaciją.

A. Jakubauskas kaltinimus atmetė ir atleidimą vadino nepagrįstu bei politiškai motyvuotu.

Genocido centras tiria visas genocido bei nusikaltimų žmonijai ir žmoniškumui apraiškas ir Lietuvos gyventojų persekiojimą okupacijų metais, taip pat ginkluoto ir neginkluoto pasipriešinimo okupacijoms procesus, inicijuoja genocido organizatorių ir vykdytojų teisinį įvertinimą, įamžina laisvės kovotojų ir genocido aukų atminimą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.