Jurgita Šiugždinienė atskleidė, kas padėtų greičiau atverti mokyklų duris

Šiandien Klaipėdoje apsilankiusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė susitikime su uostamiesčio savivaldybės vadovais ir švietimo bei sveikatos įstaigų vadovais aptarė ugdymo procesą, testavimo ir daug kitų aktualijų.

Jurgita Šiugždinienė atskleidė, kas padėtų greičiau atverti mokyklų duris.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė atskleidė, kas padėtų greičiau atverti mokyklų duris.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 6:06 PM

Ministrės vizito tikslas – sužinoti, kaip Klaipėdoje sekasi organizuoti ikimokyklinio amžiaus vaikų, pradinių klasių mokinių ugdymą, kokie iššūkiai lauktų, jei į kontaktinį mokymą būtų leista sugrįžti abiturientams. Ministrė domėjosi, kokie yra uostamiesčio testavimo pajėgumai ir galimybės.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas pažymėjo, kad šiuo metu testavimas Klaipėdoje vyksta maksimaliomis apsukomis, todėl iškilus būtinybei didinti testavimo apimtis, reikėtų steigti dar vieną mobilųjį punktą, spręsti žmogiškųjų resursų klausimą.

Anot ministrės, netrukus Sveikatos apsaugos ministerija turėtų patvirtinti testavimą greitaisiais antigenų testais. Tai yra tokie testai, kuriuos mokiniai, prižiūrint įstaigos sveikatos priežiūros specialistui, gali atlikti patys. Šių greitųjų testų nereikia vežti į laboratorijas, todėl tai palengvintų ir pagreitintų testavimo procesą, o tai ypač svarbu, siekiant saugiai į mokyklas sugrąžinti kuo daugiau mokinių. Paprastesnis testavimas ir spartesnė mokytojų vakcinacija leistų užkardyti naujus viruso židinius.

„Buvo labai konstruktyvus, praktiškas pokalbis. Aptarėme daug klausimų, išgirdome pasiūlymų, išsivežu daug dalykų, ką mums reikia padaryti, apie ką pamąstyti“, – sakė ministrė J. Šiugždinienė.

„Tikrai malonu, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė tokiu nelengvu metu rado galimybę atvykti į Klaipėdą. Įsibėgėjant testavimo apimtims ir vakcinacijos procesui galima matyti akivaizdų šių procesų ryšį su švietimo bendruomenės aktualijomis.

Ministrės vizito tikslas – noras pajausti Klaipėdos pulsą, jos nuotaikas ir jos dinamiką šių procesų kontekste. Tuo pačiu ministrė išsivežė tam tikrų „namų darbų“, kurie jai buvo perduoti. Tikėkimės, kad šis vizitas taps gera, svarbia nauja gaire miesto ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bendradarbiavime“, – po susitikimo sakė Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.