Virtualus patrulis parodė, kokias žinutes gavus reikia iškart reaguoti – lengvai pažinsite

Kiek daugiau nei dvi savaites elektroninėje erdvėje patruliuojantis virtualus policijos patrulis vėl dalijasi patarimais, kaip nepakliūti į sukčių rankas. Nusižengimų prevencija elektroninėje erdvėje užsiimantys pareigūnai trečiadienį paskelbė įrašą su pavyzdžiu, kaip išlikti budriems ir pažinti apsimetėlius sukčius.

Kiek daugiau nei dvi savaites elektroninėje erdvėje patruliuojantis virtualus policijos patrulis vėl dalijasi patarimais, kaip nepakliūti į sukčių rankas.<br>Lrytas.lt koliažas
Kiek daugiau nei dvi savaites elektroninėje erdvėje patruliuojantis virtualus policijos patrulis vėl dalijasi patarimais, kaip nepakliūti į sukčių rankas.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2021, 5:52 PM, atnaujinta Apr 21, 2021, 5:57 PM

„Nemokamas sūris tik pelėkautuose“ – tai senas geras posakis apie kurį vertėtų pagalvoti prieš susiviliojant pasiūlymu prekę įsigyti dvigubai ar trigubai pigiau. Deja, bet labai dažnai pasitaiko atvejų, kuomet 10 ar 20 eurų pervedama daug negalvojant, o negavus prekės per daug ir neieškoma, nes suma nedidelė, o sugaištas laikas ir nervai yra brangiau, kuo dažniausiai ir naudojasi smulkūs internetiniai sukčiautajai“, – rašo virtualus patrulis.

Taip pat dalijamasi patarimu, kaip ir kokį pardavėjo tyrimą atlikti prieš ketinant įsigyti prekę internetu:

Atkreipkite dėmesį ar banko sąskaitos savininko vardas ir pavardė sutampa su pardavėjo; kokią informaciją prašoma nurodyti pavedimo paskirtyje; perskaitykite komentarus, ar tarp jų nerasite jau nukentėjusiųjų nuo pardavėjo asmenų; visada į „Facebook“ ar „Google“ paiešką įsiveskite pardavėjo vardą ir pavardę, kadangi paprastai apie aferistus rasite pakankamai informacijos įvairiose grupėse.

Ir svarbiausias patarimas – jeigu bent šiek tiek abejojate pardavėju – geriau nepirkit, kad ir koks patrauklus atrodytų pasiūlymas.

Nukentėjus nuo sukčiautųjų – kuo greičiau apie tai praneškite policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt

Kaip buvo skelbta anksčiau, elektroninėje erdvėje dirbantys pareigūnai reaguos tik į akivaizdžius elektroninėje erdvėje daromus ar rengiamus daryti teisės pažeidimus. Iš pradžių asmenys bus įspėti, kad jie nutrauktų galimai neteisėtus veiksmus, o jų nenutraukus – surinkta medžiaga bus registruojama ir perduodama atitinkamam policijos padaliniui, tolimesniam tyrimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.