Radviliškio rajonui vadovaus Lietuvos žaliųjų partijos atstovas V. Simelis

Radviliškio rajono meru sekmadienį išrinktas Lietuvos žaliųjų partijos atstovas, savivaldybės Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjas Vytautas Simelis.

Vytautas Simelis.<br>V.Balkūno nuotr.
Vytautas Simelis.<br>V.Balkūno nuotr.
Radviliškio rajono savivaldybė.<br>V.Balkūno nuotr.
Radviliškio rajono savivaldybė.<br>V.Balkūno nuotr.
Jolanta Margaitienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jolanta Margaitienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-04-25 07:04, atnaujinta 2021-04-25 23:27

V.Simelis sekmadienį mero rinkimų antrajame ture surinko 59,24 proc. rinkėjų ir nugalėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovę, savivaldybės administracijos direktorę Jolantą Margaitienę, surinkusią 39,66 balsų.

Renkant Radviliškio rajono merą antrajame ture balsavo trečdalis rinkėjų – 32 procentai.

Sekmadienį rinkimų apylinkėse savo balsą atidavė 21,7 proc. rinkėjų, o dar 10,31 proc. rinkėjų balsavo iš anksto.

Rinkėjų aktyvumas pirmajame ture buvo šiek tiek didesnis: rinkimų dieną balsavo 24,73 proc. rinkėjų, o su 10,53 proc. išankstinių balsų bendras aktyvumas siekė 35,27 procentų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Laura Matjošaitytė pažymėjo, kad per šiuos rinkimus nebuvo gauta nei vieno pranešimo apie rinkimų įstatymo pažeidimus.

„Rinkimai vyko sklandžiai, rinkėjai keliavo į rinkimų apylinkes, kažkokių nesklandumų, nesusipratimų tikrai nebuvo fiksuota, pranešimų apie galimus rinkimų įstatymų pažeidimus taip pat nesame fiksavę ir tos informacijos iki šios minutės nėra. Tai labai džiugu ir visuotiniuose rinkimuose tas tendencijas reikėtų išlaikyti“, – per spaudos konferenciją sekmadienio vakarą sakė L.Matjošaitytė.

Radviliškio rajono policijos komisariato viršininkas Linas Valius sakė, kad pranešimų apie rinkimų įstatymo pažeidimus nebuvo gauta nei per išankstinį balsavimą, nei rinkimų dieną sekmadienį, tik Šiaulėnų miestelyje pranešta apie neblaivų jaunuolį.

„Džiugu tai, kad pranešimų, susijusių su galimais rinkimų pažeidimais tiek išankstiniuose balsavimuose, tiek šiandien dieną nebuvo gauta, tik buvo gautas pranešimas, kad viešoje vietoje netoli rinkimų apylinkės Šiaulėnų miestelyje blaškosi galimai neblaivus jaunuolis“, – per spaudos konferenciją sakė L.Valius.

Anot jo, policijos pareigūnai į įvykio vietą atvyko per penkias minutes, tačiau jaunuolis jau buvo pasišalinęs, apvažiavus miestelį neblaivių asmenų irgi nepastebėta, tad pažeidimas nefiksuotas.

Sekmadienį Radviliškio rajono savivaldybės gyventojai antrajame rinkimų ture rinko naują merą.

Radviliškio mero rinkimų antrajame ture varžėsi du daugiausiai balsų per pirmąjį turą surinkę kandidatai: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškelta Jolanta Margaitienė ir Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Vytautas Simelis.

J.Margaitienė šiuo metu eina savivaldybės administracijos direktorės pareigas, V.Simelis yra savivaldybės Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjas.

Pirmajame ture prieš dvi savaites dėl mero posto iš viso varžėsi septyni kandidatai.

Laisva Radviliškio rajono mero vieta liko, kai meras konservatorius Antanas Čepononis pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.

Sieks suformuoti naują valdančiąją daugumą

Radviliškio rajono mero rinkimus laimėjęs Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Vytautas Simelis sieks suformuoti naują valdančiąją daugumą.

Būsimasis meras sekmadienio vakarą suskaičiavus balsus BNS sakė tęsiantis „gerus pradėtus darbus“, bet sieks pasikeitimų taryboje. Valdančiąją koaliciją Radviliškyje šiuo metu sudaro konservatoriai su „valstiečiais“.

„Aš realiai žiūriu į situaciją, gerus pradėtus darbus reikia tęsti, nereiškia, kad dabar viskas bus kardinaliai keičiama, man asmeniškai pirmi darbai yra susitarimas, ieškojimas bendros komandos taryboje, nes meras yra vienas iš 25, sudaryti tvirtą rimtą tarybos daugumą“, – teigė V.Simelis.

„Reikalingi pokyčiai, tai, kas buvo iki šiol, manęs netenkino, ta vienpartinė sistema Radviliškyje tikrai įgriso visiems, aš manau, kad daugiau laisvės bus duoda visoms partijoms, judėjimams, manau, kad įnešiu daugiau demokratijos Radviliškio rajone“, – kalbėjo šiuo metu savivaldybės Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjo pareigas einantis V. Simelis.

Klausiamas, ką mato savo būsimais partneriais taryboje, jis sakė, kad „kol kas visus, galbūt mažiausiai konservatorius ir krikščionis“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.