L. Gudžinskas pasitraukė iš LSDP vadovo rinkimų, remia V. Blinkevičiūtę

Politologas Liutauras Gudžinskas pasitraukė iš opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimų.

Liutauras Gudžinskas<br>T.Bauro nuotr.
Liutauras Gudžinskas<br>T.Bauro nuotr.
Liutauras Gudžinskas<br>T.Bauro nuotr.
Liutauras Gudžinskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2021, 11:47 AM, atnaujinta Apr 26, 2021, 12:30 PM

Paskelbtame atvirame laiške partijos nariams L. Gudžinskas sako pasiekęs savo tikslą – paskatinęs diskusijas, o pasitraukdamas iš kandidatų paramą deklaruoja europarlamentarei Vilijai Blinkevičiūtei.

Pasitraukus L. Gudžinskui, dėl partijos vadovo vietos varžysis europarlamentarai Juozas Olekas, V. Blinkevičiūtė ir Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas.

L. Gudžinskas sako kandidatuoti nusprendęs, kai buvo aiškus tik vienas kandidatas – J. Olekas.

„Buvo visai reali galimybė, kad būtume rinkęsi tik iš vieno žmogaus. Tokia karūnavimo procedūra būtų užkirtusi kelią esminėms diskusijoms, kas yra ne taip mūsų partijoje, ir ką reikia keisti“, – sakoma atvirame laiške.

„Būtent todėl ir apsisprendžiau kandidatuoti. Tam, kad galų gale pradėtume rimtas diskusijas ir apsispręstume: ar atversime partiją visuomenei, padarysime ją tikrai demokratinę ir visiems lygiai teisingą, įtrauksime į politinius svarstymus kuo daugiau partijos narių ir rėmėjų iš visų Lietuvos kampelių, ir investuosime į partijos analitinius pajėgumus ir šviečiamąją veiklą, ar gyvensime po senovei?“ – sakoma atvirame laiške.

L. Gudžinskas taip pat teigia, kad jo lūkesčiai dėl diskusijų atsipirko. „Šią savo misiją paskatinti diskusijas laikau įgyvendintą ir iš tolesnės kovos pasitraukiu. Partijos pirmininko rinkimuose balsuosiu už Viliją“, – sako L. Gudžinskas.

Anot jo, V. Blinkevičiūtė „yra vienareikšmiškai labiausiai atpažįstamas partijos veidas“, o šiuolaikinėje politikoje vizualumas yra labai svarbus, ir jos pažiūras jis matantis arčiausiai socialdemokratijos ideologijos.

Tiesioginiai LSDP pirmininko rinkimai vyks gegužės 3–9 dienomis, partijos pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

Sausį sulaukęs partijos narių kritikos dėl blogų Seimo rinkimų rezultatų iš LSDP vadovų pasitraukė parlamentaras Gintautas Paluckas.

Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji turi daugiau nei 16,5 tūkst. narių. Seime jai atstovauja 13 politikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.