A. Anušauskas: Jungtinės Karalystės vaidmuo Europos saugumui – nepakeičiamas

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Jungtinės Karalystės vaidmuo Europos saugumui yra nepakeičiamas – šios šalies vadovaujamos Jungtinės ekspedicinės pajėgos yra labai svarbus atgrasymo ir gynybos įrankis regione.

Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 28, 2021, 8:57 PM

Ministras taip kalbėjo trečiadienį vykusiame nuotoliniame Jungtinių ekspedicinių pajėgų gynybos ministrų susitikime, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Jungtinės Karalystės vaidmuo Europos saugumui – nepakeičiamas, todėl ypatingai vertiname Jungtines ekspedicines pajėgas kaip itin svarbų atgrasymo ir gynybos įrankį regione“, – susitikime sakė A. Anušauskas.

Jo teigimu, Jungtinės Karalystės įsipareigojimas NATO, Baltijos jūroje ir Šiaurės Atlante yra kritiškai svarbus. Jungtinės Karalystės Karališkųjų jūrų pajėgų didinimas Šiaurės Atlante yra reikšmingas NATO pastiprinimui, o Jungtinės Karalystės gynybos biudžeto didinimas yra teigiamas signalas visam regionui.

Susitikimo metu Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as pristatė neseniai išleistą strateginį dokumentą „Integruota apžvalga“, taip pat ministrai išklausė pranešimą apie situaciją Ukrainoje.

Pirmą kartą susitikime dalyvavo ir naujai prie Jungtinių ekspedicinių pajėgų prisijungusi Islandija.

Ši valstybė tapo 10-ąja Jungtinės Karalystės vadovaujamų Jungtinių ekspedicinių pajėgų šalimi partnere. Be Islandijos koalicijoje yra ir jai vadovaujanti Jungtinė Karalystė, Danija, Estija, Latvija, Lietuva, Nyderlandai, Norvegija, Suomija ir Švedija.

Jungtinės ekspedicinės pajėgos yra aukštos parengties greitojo reagavimo pajėgos, jos gali būti pasitelktos reaguoti į krizines situacijas Europoje ir už jos ribų, taip pat ir Baltijos regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.