NATO naikintuvai du kartus kilo atpažinti virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių

Balandžio 26–gegužės 2 d. NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai du kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros skridusių Rusijos Federacijos (RF) karinių orlaivių.

NATO oro policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
NATO oro policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
NATO oro policija.<br>R.Vitkaus nuotr.
NATO oro policija.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 4:26 PM

Balandžio 28 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį TU-134, skridusį tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė, skrydžio plano neturėjo.

Balandžio 28 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį AN-12, skridusį tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė, skrydžio plano neturėjo. Taip pat atpažino RF orlaivį AN-30, skridusį tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į Kaliningrado sritį.

Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio plano neturėjo. Tuo pačiu pakilimu NATO orlaiviai atpažino du RF orlaivius SU-35, skridusius tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies virš Baltijos jūros ir grįžusius atgal į RF žemyninę dalį. Orlaiviai skrido be radiolokaciniu atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio plano neturėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.