Turėjo tapti Kauno įvaizdžio dalimi, tačiau dūlėja angare: priežastys – tikrai daugiau nei dvi

Prieš trejus metus Kauno savivaldybės nupirktas karšto oro balionas šiemet dar nebuvo pakilęs. Norint jį išvysti padangėje reikia dviejų aplinkybių – palankesnių oro sąlygų ir karantino pabaigos.

Oro balionas buvo tapęs švenčių akcentu, tačiau dėl karantino jos nevyksta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Oro balionas buvo tapęs švenčių akcentu, tačiau dėl karantino jos nevyksta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2021, 6:23 PM

Karšto oro balionas (LY-ODX), kurio kupolą puošia užrašas „Kaunas auga“, Kauno savivaldybei kainavo daugiau kaip 52 tūkst. eurų.

Vėliau pirkinys buvo perduotas S.Dariaus ir S.Girėno aerodromui. Miesto taryba patvirtino skrydžių kainas ir vylėsi, kad oro balionas dažnai puoš Kauno padangę.

Sužinoję kainas kauniečiai svarstė, kad paslauga kainuoja per brangiai, – valandą trunkantis skrydis 6 žmonėms kainuoja apie 500 eurų.

Pirmaisiais naudojimo metais oro balionas kilo 15 kartų, užpernai – apie 40, o praėjusiais metais – vos 8 kartus. Visi skrydžiai buvo komerciniai-pramoginiai.

„Visos varžybos, šventės ir renginiai buvo atšaukti, todėl nėra progų kupolui išskleisti“, – kalbėjo S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktorius Justas Limanauskas.

Pasak jo, net įprastomis sąlygomis oro balionas ne visada gali kilti, o paskelbus karantiną ištaikyti tinkamą progą tapo dar sunkiau. Šiuo metu oro balionas saugomas specialiai pritaikytose aerodrome esančiose patalpose, jį prižiūri aviacijos specialistai.

„Šiemet balionui kilti dar neleido oro sąlygos ir karantino reikalavimai, jis kils iškart, kai bus galimybė ir bus suteikta teisė komerciniams-pramoginiams skrydžiams“, – aiškino J.Limanauskas.

Pasak jo, galima tik viltis, kad šiemet sąlygos bus palankesnės ir balionas kils gerokai dažniau negu pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?