L. Slušnys sureagavo į jaunos medikės savižudybę ir kreipėsi į sveikatos įstaigų vadovus

Seimo narys ir psichiatras Linas Slušnys jautriai sureagavo į jaunos medikės savižudybę, kai iš gyvenimo pasitraukė 36-erių anesteziologė – reanimatologė. Jauna moteris aptikta negyva savo namuose Kaune.

Linas Slušnys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Slušnys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Slušnys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Slušnys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Slušnys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Slušnys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-05-10 17:18, atnaujinta 2021-05-11 13:32

„Šiauliuose nusižudė jauna gydytoja – šis be galo skaudus įvykis yra ženklas, kad ne tik vienoje įstaigoje gali būti kažkas negerai. Noriu kreiptis į sveikatos įstaigų vadovų, skyrių vedėjų sąmoningumą – jei ateityje norime išvengti netekčių skubios pagalbos, reanimacijos ir intensyvios terapijos, kituose skyriuose, vadovams teks skirti papildomą dėmesį personalo psichologinei būsenai.

Kai kuriose JAV ligoninėse, kai pastebima, kad vienam iš gydytojų reikia psichologo pagalbos, ligoninės vadovai įpareigoja gydytoją kreiptis į profesionalą ir tik po priskirtų konsultacijų įgyvendinimo sveikatos specialistui leidžiama tęsti darbą. Šį pavyzdį pateikiu tam, kad pasakyčiau, jog į sveikatos įstaigų vadovų kompetenciją turi įeiti ne tik rūpinimasis ekonominiais dalykais, bet ir dirbančių žmonių saugumu bei emociniu komfortu – tik užtikrinus šias dedamąsias, galima prieiti prie finansų.

Šiandien aš kreipiuosi į sveikatos įstaigų vadovus, prašydamas rūpintis personalu – dirbti su medikų psichikos sveikata ne kaip liga, o kaip siekiamybe užtikrinti gerą psichologinę būseną, laiku suteikti pagalbą ir padėti“, – pranešime teigė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai partijos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.