Šaltiniai: V. Čmilytė-Nielsen vietoje VRK pirmininkės L. Matjošaitytės siūlys J. Petkevičienės kandidatūrą

Lauros Matjošaitytės pirmininkaujamai Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) kadencijai einant į pabaigą, antradienį ketinama Seimui pateikti projektą dėl naujos VRK komisijos sudarymo.

Viktorija Čmilytė-Nielsen, Laura Matjošaitytė<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen, Laura Matjošaitytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2021, 1:43 PM

Kaip tvirtina Eltos šaltiniai, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen jau rado ir kandidatūrą, kuri pretenduos tapti nauja VRK pirmininke. Šaltinių teigimu, VRK vadovo poste pakeisti nuo 2017 m. metų VRK vadovaujančią L. Matjošaitytę yra pasiūlytą 54-erių metų teisininkei Jolantai Petkevičienei. Su ja Eltai susisiekti nepavyko.

J. Petkevičienė 2006 – 2009 m. užėmė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkės pareigas. Iki tol ji ėjo VTEK sekretoriato vadovės pareigas. Taip pat J. Petkevičienė dirbo Valstybės saugumo departamente.

ELTA primena, kad L. Matjošaitytė VRK pirmininke tapo 2017 m. birželį. Iki jos VRK pirmininkas buvo Zenonas Vaigauskas, kuris komisijai vadovavo daugiau kaip 20 metų – nuo 1994-ųjų.

Vyriausiąją rinkimų komisiją sudaro Seimas po eilinių ar pirmalaikių Seimo rinkimų praėjus ne mažiau kaip 140 ir ne daugiau kaip 200 dienų. VRK pirmininką slaptu balsavimu skiria Seimas parlamento pirmininko teikimu.

Vyriausioji rinkimų komisija sudaroma iš: komisijos pirmininko, teisingumo ministro pasiūlytų dviejų aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, Lietuvos teisininkų draugijos pasiūlytų dviejų aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, prezidento pasiūlytų dviejų aukštąjį išsilavinimą turinčių asmenų, partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, pasiūlytų asmenų, turinčių aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir darbo rinkimų ir referendumų komisijose patirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.