Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Įvykiai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

May 16, 2021, 5:20 PM, atnaujinta May 17, 2021, 6:08 AM

Klaipėda

Kitąmet uostamiesčio gyventojai galės įsigyti klaipėdiečio kortelę. Jos turėtojai galėtų pasinaudoti specialia viešojo transporto lengvata. Diskutuojama apie nuolaidas muziejuose ir kitose įstaigose. Klaipėdiečio kortelę galės įsigyti tiktai Klaipėdoje gyvenamąją vietą deklaravę žmonės.

Lengvatomis ir nuolaidomis tikimasi į miesto biudžetą surinkti daugiau pinigų, nes čia patenka tik toje savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravusių gyventojų pajamų mokesčiai.

Buvusi apšiurusi vieno pastato Klaipėdos centre siena traukia praeivių dėmesį. Šis J.Janonio gatvės pastatą šalia Lietuvininkų aikštės papuošęs kūrinys – mergaitė su skafandru ir žuvys – Klaipėdos gatvės meno projekto „Aš nesu tik siena“ pradžia ir vienas „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ erdvės platformos projektų.

Pirmojo darbo „Ekspedicija po neišgalvotus pasaulius“ autoriai – kauniečiai menininkai Žygimantas Amelynas ir Tadas Šimkus.

Klaipėdoje ketinama papuošti ir daugiau pastatų bei objektų.

Kopgalis

Trečiąjį gegužės sekmadienį minima Tarptautinė Baltijos jūros kiaulės diena.

Ta proga rytoj Lietuvos jūrų muziejuje vyks renginių, kuriuose bus supažindinama su vieninteliu Baltijos jūros banginiu.

Per praėjusį šimtmetį prie Lietuvos šie gyvūnai aptikti vos dešimt kartų, dažniausiai – pakliuvę į žvejų tinklus. Pasaulyje gyvena apie 700 tūkst. jūros kiaulių. Baltijos jūroje jų liko tik apie 500–600. Šių gyvūnų mažėja dėl cheminių teršalų jūroje.

Dar viena problema – laivų keliamas triukšmas, kuris sutrikdo jūros kiaulių orientaciją.

Kaunas

Taikos prospekte pareigūnai ketvirtadienį sulaikė vyrą, kuris iš vieno automobilio į kitą krovė dėžes su alkoholiniais gėrimais.

Šalia esančiame sandėlyje ir dviejuose konteineriuose rasta daugiau dėžių su alkoholiniais gėrimais, įvairių kitų gėrimų, maisto produktų, drabužių, avalynės, buitinės technikos ir kitų daiktų. Įtariama, kad šios prekės yra kontrabandinės.

Apklausti du įtariamieji.

Alytus

Ketvirtadienį Margio ir Aušros gatvių sankryžoje susidūrė „Subaru“ ir „Audi“. Prie „Subaru“ vairo sėdėjusiam 46 metų vyrui nustatytas 2,09 promilės girtumas. Jis nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio „Audi“ automobilio.

Transporto priemonėms susidūrus „Subaru“ vertėsi ant stogo.

Nukentėjo „Audi“ automobilio 7 metų keleivė – jai išmuštas dantis.

Nociūnai

Kėdainių rajone žmonės apstulbo išvydę neįtikėtiną vaizdą – didžiulį kalną automobilio detalių, suverstų autobusų stotelėje.

Vietos gyventojai mano, kad taip šiukšlių atsikrato nelegalūs verslininkai. Atliekas surinko bendrovės „Kelių priežiūra“ kelininkai.

Vilnius

Vakar ryte Geležinio Vilko gatvėje, ant viaduko virš Ateities gatvės, automobilis „Volkswagen Passat“ rėžėsi į betoninius atitvarus. Nukentėjo 30-metė moteris.

Ją iš automobilio teko išvaduoti ugniagesiams. Pirminiais duomenimis, vairuotoja patyrė kojų traumas. Avarija įvyko smarkiai lyjant. Dėl avarijos susidarė didžiulė transporto grūstis miesto centro link.

Dubravai

Valstybinių miškų urėdijos regioniniai padaliniai jau pradėjo naikinti visoje Lietuvoje augančius pavojingus invazinius augalus – Sosnovskio barščius. Pernai buvo išpurkšta 114 ha plotų, kur vešėjo šie augalai. Šiemet planuojama Sosnovskio barščius naikinti beveik 140 hektarų plote.

Didžiausi Sosnovskio barščių plotai jau yra naikinami Kauno rajone, Dubravos regioninio padalinio teritorijoje.

Tamošiai

Jurbarko rajone antradienio pavakare užsiliepsnojo namas. Gesinti šio gaisro atvyko neįprastai gausios pajėgos – net 7 automobilinės cisternos, nes namas didelis, netoliese stovi ir ūkinis pastatas.

Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad liepsnos jau apėmusios du trobesius – gyvenamąjį namą ir ūkinį pastatą.

Jie stovi skirtinguose sklypuose ir priklauso skirtingiems savininkams.

Po kelių valandų liepsnos buvo numalšintos.

Žemaičių Naumiestis

Šilutės rajono miestelyje ūkiniame pastate kilo gaisras. Įtariamas padegimas medinėje pastato pusėje, kurioje nebuvo įrengta elektros instaliacija.

Netrukus gautas pranešimas, kad į Tauragės ligoninę atvyko agresyvus ir neblaivus 36 metų vyras.

Jis buvo apdegęs. Kilus pagrįstam įtarimui, kad asmuo gali būti susijęs su padegimu, jis buvo sulaikytas.

Bitėnai

Pasieniečiai ketvirtadienį vakare iš Nemuno Pagėgių savivaldybėje ištraukė ryšulį su 15,4 kg kontrabandinio gintaro. Prie gintaro krovinio buvo pritvirtintas storas žvejybinis valas, vedantis į kitame upės krante esantį Karaliaučių (Rusija).

Manoma, kad pasinaudodami valu kontrabandininkai kontroliavo gintaro ryšulio judėjimą. Šioje Nemuno atkarpoje valstybės siena eina upės viduriu. Neabejojama, kad ši kontrabanda į Nemuną buvo nuleista Rusijos pusėje ir turėjo vandeniu pasiekti Lietuvos krantą.

Vilnius

Laisvės prospekte šią savaitę praeivius pasitiko naujai atgimusi 38 metrų ilgio požeminė perėja. Vilniaus miesto teatras „Meno ir mokslo laboratorija“ drauge su „Urbanistiniu draustiniu“ pristatė projektą „Požeminės vaizdo struktūros“. Praeiviai kviečiami leistis į perėją su specialiai projektui sukurtu audiogidu, kuris ausinukuose nuskambės pasinaudojus perėjoje esančiu QR kodu. Projekto sumanytojai praeivius kviečia ne tik grožėtis pasikeitusia miesto erdve, bet ir leistis į išskirtines patirtis, pavyzdžiui, pažvelgti į perėjoje sukonstruotą begalybės veidrodį. Iki rudens projekto rengėjai planuoja atgaivinti dar dvi požemines miesto perėjas – jos virs kosmosu ir džiunglėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.