I. Šimonytės atsakas G. Nausėdai: tikrai nemanau, kad rašysiu trečią laišką prezidentui

Briuselyje ketvirtadienį viešinti premjerė Ingrida Šimonytė tvirtino neketinanti dėl atstovavimo Lietuvai Europos Vadovų Taryboje (EVT) rašyti prezidentui Gitanui Nausėdai dar vieną laišką.

Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt koliažas
Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-03 14:35, atnaujinta 2021-06-03 15:16

„Kadangi laišką, kaip suprantu, Vyriausybė gavo vakar, tai aš tikrai neturėjau didelės progos nagrinėti to teksto viso, ir ten kažkaip specialiai rinkti argumentų. Tikrai nemanau, kad aš rašysiu trečią laišką prezidentui, nes, matyt, nebus tame labai didelės vertės“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

Su EVT pirmininku Charles'iu Micheliu Briuselyje susitikusi ministrė pirmininkė sakė ir iki šiol žinojusi, kokie klausimai yra svarstomi Taryboje, todėl pažymėjo nemananti, kad šis jos vizitas įneš naujų spalvų, kurios pakeistų šalies vadovo situacijos matymą.

„Niekas šitame vizite man neparodė kažko tokio, ko aš būčiau nežinojusi iki šiol. Taip jau yra, kad su ES temomis dirbu dar nuo tų laikų, kai Lietuva nebuvo ES narė, kai mes tik derėjomės dėl narystės. Tikrai žinau, kaip atrodo Taryba, kaip atrodo klausimai, kurie yra svarstomi.

Nemanau, kad iš šito vizito atsirastų kažkokių naujų ar netikėtų spalvų, kurios kažkaip pakeistų prezidento įsitikinimus“, – apgailestavo I.Šimonytė.

Primename, kad prieš daugiau nei dvi savaites prezidentui G.Nausėdai laišką dėl atstovavimo Lietuvai EVT parašiusi ir savo pozicijas su pasiūlymais jame išdėsčiusi premjerė I.Šimonytė galiausiai sulaukė atsakymo.

Šalies vadovas taip pat raštu ministrę pirmininkę šią savaitę informavo ketinantis tęsti „ilgametę praktiką“ ir toliau pats atstovauti šaliai Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimuose.

Apie G.Nausėdos atsaką I.Šimonytei, remdamasis šaltinių informacija, pranešė naujienų portalas 15min.lt

Portalo žiniomis, ministrei pirmininkei atrašęs prezidentas nurodė, kad atstovauti Lietuvai jį įpareigoja Konstitucija, o pagal konstitucinę doktriną „viena valstybės valdžios institucija negali iš kitos perimti tokių įgaliojimų, jų perduoti ar atsisakyti“.

„Įgyvendindamas Konstitucijoje numatytus prezidento įgaliojimus, atsakingai ir visomis išgalėmis toliau vykdysiu konstitucines pareigas, įskaitant ilgametę praktiką atstovauti Lietuvos interesams Europos Vadovų Taryboje“, – rašoma G.Nausėdos laiške.

Šalies vadovas kartu paragino premjerę „tęsti bendradarbiavimą, rengiant ir derinant atstovavimo Lietuvai Europos Vadovų Taryboje pozicijas“.

Savo ruožtu Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis portalui lrytas.lt tvirtino, kad šiuo prezidento atsakymu klausimas nebus uždarytas. Toliau, jo teigimu, teks žengti teisiniu keliu, o galbūt net kreiptis ir į Konstitucinį teismą (KT).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.