G. Nausėdos kalbą trafaretine pavadinęs A. Kubilius: po trijų dienų iš viso užmiršime, apie ką ji buvo

Po trijų dienų mes užmiršime, apie ką buvo ši kalba, – taip apie antrąjį metinį prezidento Gitano Nausėdos pranešimą atsiliepė Europos Parlamento (EP) narys Andrius Kubilius. Jis tvirtino, kad per dvejus metus šalies vadovas vis dar nesuprato, kokie yra svarbiausi jo prioritetai, todėl jo kalbos skamba trafaretiškai.

Andrius Kubilius.<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Kubilius.<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Kubilius.<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Kubilius.<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Kubilius.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Kubilius.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Kubilius.<br>kiti
Andrius Kubilius.<br>kiti
Andrius Kubilius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Kubilius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 8, 2021, 3:49 PM, atnaujinta Jun 8, 2021, 4:44 PM

„Žinote, man tai nieko per daug netrūko, nes aš nieko ir nesitikėjau. Kai nelabai ko tikiesi, tai nelabai ko ir trūksta. Mano manymu, deja, bet prezidentui G.Nausėdai per šiuos dvejus metus, prabėgusius nuo jo išrinkimo, taip ir nepavyksta rasti jam pačiam ir visuomenei suprantamos, reikšmingos veiklos, reikšmingos vietos Lietuvos valstybės gyvenime.

Aš nieko blogo apie tą kalbą negaliu pasakyti, bet ji buvo trafaretinė. Po trijų dienų mes iš viso užmiršime, apie ką ji buvo“, – „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ pareiškė A.Kubilius.

Politikas atkreipė dėmesį, kad G.Nausėdos kalboje trūko „prezidentiškumo“, nes taip ir neatradęs savęs šiame poste jis esą pasirinko kritikuoti kitus, pats nesistengdamas įkvėpti žmones didesniems dalykams.

„Kaip visada, trūksta galbūt tokio supratimo, ką jis, būdamas prezidentu, nori nuveikti, ir kur yra patys svarbiausi jo prioritetai. Tada kalba yra apie tai, kokie visi aplinkui blogi, kaip kažko trūksta. Tai beabejo, kad trūksta – ir gerovės, ir pasirūpinimo skurdžiau gyvenančiais. Bet visa tai labai gerai gali pasakyti ir koks nors Seimo socialinio komiteto narys ir pirmininkas.

Tai aš čia negirdėjau nieko tokio netrafaretiško ir prezidentinio. O įkvėpti Lietuvos visuomenę, žmones kažkokiems didesniems dalykams, o ne tik paverkšlenti ašarų pakalnėje, kaip daug kas mėgsta, bet įkvėpti juos naujiems darbams, tikslams, toje pačioje žmogus teisių srityje ar rūpinantis saugesne erdve visame Europos kontinento rytų pakraštyje, aš to neišgirdau.

Bet aš nelabai ir tikėjausi iš prezidento kažko labai įkvepiančio“, – kalbėjo A.Kubilius.

A.Kubilius: tikėtis iš jo ypatingų rezultatų nėra prasmės

Europarlamentaras, paklaustas, kodėl, jo manymu, premjerės Ingridos Šimonytės Vyriausybė metinėje prezidento kalboje nesulaukė aštrios kritikos, atsakė, kad ji dirbo gerai, todėl greičiausiai nebuvo dėl ko ir kritikuoti.

„Gal Vyriausybė neblogai dirbo pirmąjį pusmetį, ir rezultatai toje pagrindinėje srityje, kuriai Vyriausybei teko skirti pagrindinį dėmesį, turiu omenyje pandemiją, yra akivaizdūs. Lietuva išlipa iš pandemijos. Tai nelabai dėl ko ir kritikuoti turbūt buvo“, – svarstė jis.

Pasak A.Kubiliaus, pačiam prezidentui veržtis ir kritikuoti kitus net ir nebūtų naudinga, nes tuomet kiltų klausimas, ką jis pats nuveikė per dvejus metus.

„Tai šitas klausimas turbūt yra sunkiau atsakomas. Sunku įvardyti kokį nors didesnį rezultatą. Bet, matyt, mes iš tikrųjų turime šioje kadencijoje prezidentą, kurio vieta valstybės gyvenime ir jam pačiam, ir visuomenei nėra aiški, todėl tikėtis kažkokių ypatingų rezultatų turbūt nebūtų didelės prasmės.

Kaip ir niekas turbūt per daug nesitiki kažkokių rezultatų iš, pavyzdžiui, Švedijos karaliaus. Jį myli, jis patinka daug kam, taip sakant, yra gražus, kažkokius jausmus sukelia visuomenei, bet rezultatų ir reikšmės valstybės gyvenime nebūtų galima labai ypatingos ir konkrečios priskirti“, – aiškino politikas.

Prezidentas G.Nausėda antradienį Seime perskaitė savo antrąjį metinį pranešimą, kuriame apžvelgė padėtį šalyje, Lietuvos vidaus ir užsienio politiką. 

Antrajame šalies vadovo metiniame pranešime kliuvo ir valdantiesiems, ir opozicijai dėl besitęsiančių rietenų bei nesugebėjimo vieningai susitarti dėl svarbių Lietuvai klausimų.

Kalboje – akcentas šeimai, lyčiai neutralios partnerystės įstatymui ir kitoms šalį šiuo metu skaldančioms diskusijoms. Plačiau apie tai skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.