Ž. Pavilionis sureagavo į M. Puidoko pareiškimą ir atskleidė apie ataką patyrusią žmoną

Šią savaitę skandalingų įvykių Seime netrūko. Antradienį paviešintas iškarpytas Rusijos provokatorių pokalbis su Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininku Žygimantu Pavilioniu, o ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai atliko kratas Mindaugo Puidoko kabinete dėl galimo kyšio. Pastarsis šį įvykį aiškina kaip bandymą užglaistyti Ž.Pavilionio istoriją.

Žygimantas Pavilionis, Mindaugas Puidokas.<br>Lrytas.lt koliažas
Žygimantas Pavilionis, Mindaugas Puidokas.<br>Lrytas.lt koliažas
Mindaugas Lapinskas.<br>V.Balkūno nuotr.
Mindaugas Lapinskas.<br>V.Balkūno nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>Seimo kanceliarijos archyvo nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>Seimo kanceliarijos archyvo nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Puidokas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA) nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 8:25 PM

Apie tai „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nauja diena“ kalbėjo Seimo narys, konservatorius Žygimantas Pavilionis ir komunikacijos specialistas Mindaugas Lapinskas.

Ruošėsi psichologiškai

Komentuodamas skandalą dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų atliktos kratos M.Puidokas „Lietuvos ryto“ televizijai teigė, kad tai – galima dūmų uždanga dėl Ž.Pavilionio skandalo. Savo ruožtu Ž.Pavilionis laidoje „Nauja diena“ teigė visiškai nesuprantantis tokios sąsajos.

Antradienį pasirodžiusiame vaizdo įraše su Rusijos provokatoriais, apsimetusiais Kremliaus opozicionieriumi Leonidu Volkovu, Ž.Pavilionis paragino pašnekovą nekreipti dėmesio į prezidento Gitano Nausėdos požiūrį, esą prezidentas – simbolinis.

Dar prieš STT skandalą M.Puidokas teigė, kad Seimo URK pirmininko pareigos „nėra ta pozicija, kurioje gali mokytis iš savo klaidų“, todėl Ž.Pavilionis, anot jo, turėtų trauktis iš šių pareigų.

Ž.Pavilionis teigė apgailestaujantis, kad kolegos Seime naudojasi Kremliaus medžiaga.

„Niekada negalima remtis Kremliaus medžiaga bandant peiliu į nugarą durti savo kolegai. Kitą kartą tokia medžiaga bus sukurta prieš M.Puidoką, poną Surplį ar poną Skvernelį. Neabejotinai stosiu į jų pusę, nes esame hibridinio karo būsenoje“, – laidos metu kalbėjo Ž.Pavilionis.

Parlamentaras teigė žinojęs, kad toks vaizdo įrašas pasirodys viešumoje, todėl ruošėsi tam psichologiškai, tačiau nemaloniausia, anot jo – „savų išdavystė“. Ž.Pavilionis patikslino, kad „savi“ – ir opozicijos politikai, o šios atakos tikslas, anot jo – suskaldyti.

„Neišduokime savo draugų, nebandykime eiti į jų asmeninius gyvenimus – net mano žmona buvo atakuota, sveikinant mus su sutuoktuvėmis. Net jos suknelė paliesta. Tai yra žema. Taip daro Kremlius su žmonėmis, taip darė sovietai. Gerbkime save, žmogaus orumą“, – kalbėjo Ž.Pavilionis.

Rinkėjams priimtina mintis

Tuo metu komunikacijos specialistas Mindaugas Lapinskas teigė, kad nereikėtų ypatingai stebėtis tuo, ką Ž.Pavilionis išplatintame vaizdo įraše pasakė.

„O ką naujo sužinojome apie tai, ką jis galvoja, ar pasakė ką ypatingo? Jis ilgą laiką kovojo prieš G.Nausėdą, drąsiai kalba tai, kaip jam tuo metu atrodo“, – svarstė jis.

„Iš kitos pusės, jis pateko į gana garbingą kompaniją. Jei pasižiūrėsime, ką šie aferistai yra apgavę, tai ten yra ir gerokai aukštesnių pareigūnų negu Ž.Pavilionis“, – pridūrė M.Lapinskas.

M.Lapinskas teigė manantis, kad Seime ne vienas Ž.Pavilionis taip galvoja apie G.Nausėdą. ,.O prieš tai turbūt daug valstiečių taip galvojo apie D.Grybauskaitę“, – svarstė jis.

M.Lapinsko manymu, Ž.Pavilionis yra politikas su gana griežtomis pažiūromis, kuris tiesiog siekia aptarnauti savo elektoratą.

„Jis kalba savo rinkėjams. Mums tai gali nepatikti, bet jo rinkėjams, tiems, kurie yra už kietesnę santykių su Rusija liniją, tai jis puikiai tą liniją atstovauja“, – kalbėjo komunikacijos specialistas.

Tuo metu vertindamas bendrą Ž.Pavilionio įvaizdį po to, kai buvo apgautas provokatorių, M.Lapinskas pripažįsta, kad ši istorija Seimo nario, kaip politiko, nepapuošė, vis dėlto daugeliui istorijos esmė yra Ž.Pavilionio pareiškimas apie prezidentą.

„Visi, ko gero, galvojame, kad jeigu jau virtualiai pasikalbėjai su (...) apgaviku, tai pasirodei šioks toks nevykėlis. Tačiau vis tiek, didžiąja dalimi šiame skandale matome ne tai, kad pavyko jį apgauti, o tai, ką jis kalbėjo apie prezidentą.

Ir kadangi apie šį prezidentą virtuvėje ne vienas taip pasikalba, manau, kad čia šokiruojančios, didelės istorijos nėra“, – įvertino jis.

Turės eiti iki galo

Tuo metu komentuodamas M.Puidoko politinę ateitį M.Lapinskas svarstė, kad Seimo nariui nelieka kitos išeities, kaip prisiimti politinio kankinio įvaizdį.

„Jis visada bandė save demonstruoti kaip tam tikrą disidentą, klausimas tik, kiek tai suveiks. Iš pateiktų faktų atrodo, kad ši virvutė po truputį vyniojasi, tuo labiau, kad tai ne pirmas kartas. Žmonėms nėra sunku įsivaizduoti, kad įtakos jam yra daroma daug – dar ir kitos bylos, su kitomis partijomis nėra pasibaigusios.

Manau, kad M.Puidokui tai į pliusą neišeis. Ko gero, jis neturi kitos išeities, kaip tik kalbėti apie tai, kad jis kažkoks ypatingo reikšmingumo pilietis ir prieš jį kažkas imasi provokacijų.

Jei jau pasirinko sakyti ne visai tiesą, tai dabar turės eiti iki galo. Manau, kad ši versija ne paskutinė – manau, kad jis dar kažką sugalvos“, – prognozavo M.Lapinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.